Phoenix je sicer v zadnji četrtini skoraj izničil 16 točk zaostanka, vendar ni mogel preprečiti osmega poraza, s katerim komajda še drži osmo mesto na zahodu. V ekipi je tretjič zaporedoma manjkal Isaiah Thomas (gleženj), ostali domači igralci pa tudi niso imeli svojega večera. Gerald Green je trojke metal 1:7, Eric Bledsoe je imel šest izgubljenih žog, Goran Dragić pet, hkrati pa so si gostitelji delo otežili še s tehničnimi in namernimi osebnimi napakami. Tako so gostom, ki so zmagali prvič v petih tekmah, precej olajšali delo. Tobias Harris je imel 21 točk, Nikola Vučević pa 18.

"Orlando je igral 48 minut, mi pa le dvanajst. Fantje morajo spoznati, da se je treba za zmage potruditi, se prepotiti, umazati, saj nismo tako dobri, da bi nam tekmeci kar predali točke. V zadnji četrtini, upam, da so videli, da lahko premagamo vse ekipe v ligi, če stopimo skupaj in odigramo, tako kot znamo," je po tekmi razmišljal trener Jeff Hornacek.

Z izkupičkom 15-2 je Memphis še naprej najboljša ekipa v ligi NBA. Tokrat je nadigral Sacramento s 97:85, Beno Udrih pa je v 17 minutah dosegel sedem točk. Za Memphis je bila to peta zmaga v nizu, ključno vlogo pa sta znova odigrala Zach Randolph (22 točk, 12 skokov) in Marc Gasol (18 točk).

"Zach nas je držal nad površjem v prvem polčasu, Marc pa je potegnil, ko smo to najbolj potrebovali," je razložil trener Dave Joerger.

Za petami Memphisa je Golden State, ki je proti Detroitu zabeležil deveti zaporedni uspeh. Stephen Curry je sicer dosegel le 16 točk, a je imel 10 podaj, tako da je Klay Thompson zbral 15 točk, Draymond Green pa 20. Sedmo tekmo v nizu so dobili prvaki iz San Antonia, ki so v Bostonu slavili s 111:89. Na klop se je po dveh tekmah odsotnosti vrnil Gregg Popovich - v tem času je ekipo vodil Ettore Messina, najboljša strelca pri zmagovalcih pa sta bila Danny Green z 18 točkmi in Boris Diaw s 15 točkami in sedmimi skoki.

Najbolj zanimiva tekma večera je bila v Los Angelesu, kjer so Lakers po podaljšku premagali najboljšo ekipo vzhoda Toronto. Za 16-kratne prvake lige NBA je to šele četrta zmaga v sezoni, za Kobeja Bryanta pa 20. trojni dvojček v karieri. Zbral je 31 točk, 12 podaj in 11 skokov. Hkrati je Bryant postal prvi igralec, ki je v karieri dosegel več kot 30.000 točk in ob tem imel še več kot 6000 podaj.