Eric Bledsoe je dal 23 točk, štiri skoke in tri podaje. Nosilni dvojec Phoenixa pa ni bil uspešen pri izvajanju metov z razdalje. Bledsoe je zadel le eno trojko v šestih poskusih, Dragić je zgrešil vseh pet poskusov za tri točke, tudi P.J. Tucker, zadel je 15 točk, je zgrešil tri trojke v štirih poskusih. Gerald Green je dodal 16 točk.

Trener Phoenixa znova ni ponudil priložnosti mlajšemu bratu slovenskega košarkarskega zvezdnika Zoranu Dragiću.

Domači košarkarji so zbrali kar 57 skokov, kljub odsotnosti mišičnjaka in velikana Dwighta Howarda (gostje 40). Pri domačem moštvu je pet košarkarjev prispevalo dvomestno število košev. Po 19 točk sta vpisala Trevor Ariza in Patrick Beverley, Donatas Motiejunas je bil uspešen z 11 skoki in 16 točkami, James Harden je prispeval 12 skokov in 15 točk, Tarik Black pa 10 skokov in šest točk.

Phoenix na osmem mestu

Phoenix z 12 zmagami in devetimi porazi na lestvici zahodne konference lige NBA zaseda osmo mesto, Houston pa je drugo moštvo Zahoda s 16 zmagami in štirimi porazi. Sonca v noči na torek čaka tekma v gosteh pri Los Angeles Clippers, ki so ponoči vpisali še sedmo zmago po vrsti. Clippers so s 120:100 brez težav ugnali New Orleans Pelicans.

Houston je ves čas nadziral potek obračuna. Rakete so precejšnjo prednost nabrale že v prvi četrtini, ki so jo dobile s 35:18, ob polčasu pa je bil izid že 60:41. Najvišja prednost na tekmi je znašala 22 točk. Gostje so uspeli zaostanek močno znižati, vendar pa ni bilo dovolj za preobrat. Prvič na zadnjih štirih tekmah Dragić ni bil prvi strelec Phoenixa.

"Nadigrali smo jih v drugem polčasu, a žal je bil zaostanek prevelik, saj proti takšni ekipi ni mogoče nadoknaditi 20 točk," je dejal trener Phoenixa Jeff Hornacek. V Houstonu so zelo zadovoljni, saj so že sedmič zmagali ob odsotnosti največjega zvezdnika Howarda, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil devet tekem: "Enkrat, ko bomo v polni postavi in nabriti do konca, mislim, da bomo trgali in predstavljali kar velik problem," je napovedal James Harden.

Z zmago tudi branilci naslova

Houston naslednja tekma čaka v noči na četrtek v Oaklandu, kjer se bodo merili s trenutno najbolj vročim moštvom lige in Zahoda Golden State Warriors. Bojevniki nadaljujejo zmagoviti niz, v Chicagu so s 112:102 odpravili Chicago Bulls za še 12 zaporedno zmago, s čimer so popravili kar 42 let star klubski rekord. Draymond Green je prispeval 31 točk za osebni rekord). Bojevniki so uspešno ustavili prvega zvezdnika bikov Derricka Rosa, ki je dosegel le devet točk. Najboljša pri Chicagu sta bila Jimmy Butler (24 točk) in katalonski zvezdnik Pau Gasol z 22 točkami in 20 skoki.

Dobro gre tudi branilcem naslova košarkarjem San Antonio Spurs, ki so bili s 123:101 boljši od najslabše ekipe Zahoda Minnesota Timberwolves. Kar sedem košarkarjev San Antonia je vpisalo dvomestno število košev, največ, 20, jih je zbral italijanski rezervist Marco Belinelli.