V krčevitem boju za obstanek v ligi ABA je Široki še tretjič v letošnji sezoni zamenjal trenerja, že drugič pred tekmo s Krko. Jakšo Vulića je zamenjal Ivan Velić, a želenega odziva pri igralcih to ni sprožilo. Novomeščani, ki so med tednom izpadli iz evropskega tekmovanja Eurochallenge, so brez večjih zapletov prišli do uspeha, trener Aleksandar Džikić pa je lahko na parket poslal vseh enajst igralcev, ki so se tudi vpisali med strelce. Znova je zaigral tudi Sani Bečirovič, ki je zaradi poškodbe mišice na nogi izpustil zadnje tri tekme. Dolenjsko moštvo tako ostaja v igri za končno sedmo mesto v jadranskem tekmovanju, ki bo morebiti še pomenilo uvrstitev v evropski pokal v prihodnji sezoni. »Po izpadu iz pokala Eurochallenge je bilo najbolj pomembno, da se čim prej poberemo. Res je šlo za neugoden poraz, a zavedali smo se, da nas do konca lige ABA čaka še pet zelo pomembnih tekem, kjer imamo še veliko možnosti za uvrstitev na sedmo mesto. Odigrali smo korektno tekmo, brez popuščanja od začetka do konca in ko se enkrat razletimo po igrišču, nas težko kdo ustavi,« je po zmagi povedal košarkar Krke Jaka Klobučar.

V Zagrebu proti Cedeviti se je mnogo slabše pisalo Olimpiji, ki brez Bubniča, Jacksona in Gailiusa ni zmogla držati koraka z nasprotnikom. Bolj kot igra, s katero se Ljubljančani v letošnji sezoni nikakor ne morejo pohvaliti in bodo za vstop v evropski pokal znova potrebovali posebno povabilo organizatorja, je v teh dneh aktualno vprašanje, kdaj in če se bo klubu pridružil Radoslav Nesterović. Legenda slovenske košarke ima z zmaji smele načrte, želi pa se preizkusiti v vlogi predsednika ali direktorja kluba, saj želi odgovarjati za svoja dejanja in jih sprejemati s svojo glavo in znanjem. Vprašanje je, kako so novico sprejeli vodilni pri zmajih, ki so sicer v sporočilu za javnost zapisali, da je Rašo dobrodošel v klubu, a da se z njim uradno še niso pogovarjali, kar po naših podatkih ne drži. Vsekakor pa bi bil prihod Nesterovića na odgovorno funkcijo v Olimpijo izredno dobrodošel, kar je videti tudi po odzivih nekaterih nekdanjih in še aktivnih slovenskih košarkarjev. Marko Milič je tako kar iz Kuvajta pozdravil idejo, na družbenem omrežju Twitter pa je podporo trenutnemu podpredsedniku Košarkarske zveze Slovenije izrazil tudi Goran Dragić.

Preostali izidi: Igokea – MZT Skopje 65:79 (Gordić 18; Cvetković 13), Mega Vizura – Crvena zvezda 86:98 (Jokić 22; Lazić 22, Blažič 17), Budućnost – Szolnoki Olaj 86:77 (Ivanović 27; Holiday 16), danes ob 18. uri: Zadar – Cibona, ob 20.45: Partizan – Radnički. Vrstni red: Crvena zvezda 18-4, Cedevita 17-5, Budućnost 14-8, Partizan in Cibona 14-7, Igokea 12-10, MZT Skopje 11-11, Krka 10-12, Mega Vizura 9-13, Olimpija 8-14, Radnički 8-13, Szolnoki Olaj 7-15, Široki 5-17, Zadar 5-16.