Pred zadnjo epizodo sezone oddaje Vice so njeni ustvarjalci priznali, da Rodman ni bil njihova prva izbira, saj so sprva želeli na obisk v Severno Korejo povabiti njegovega nekdanjega soigralca pri Chicago Bulls Michaela Jordana. Znano je namreč, da je sedanji voditelj Severne Koreje Kim Jong Un velik ljubitelj ameriške košarke, nič manj pa nad tem športom ni bil navdušen niti njegov pokojni oče Kim Jong Il.

Tako je že leta 2000, ko so bili odnosi med ZDA in Severno Korejo precej manj hladni, takratna generalna sekretarka ZDA Madeleine Albright na svojem prvem obisku komunistične države Kim Jong Ilu priskrbela Jordanov avtogram.

»Jordan ni bil zainteresiran,« je priznal Shane Smith, izvršni direktor Vice Media Group, družbe, ki je uspela korejske oblasti prepričati, da jim dovoli obiskati državo. Klub košarici Jordana pa Smith priznava, da se je vse skupaj izšlo precej bolje od pričakovanega. »Rodman se je odlično vklopil, saj je bilo vse skupaj že tako ali tako absurdno.«

Spominjalo na Trumanov show

Rodman je sicer Severno Korejo obiskal ravno v času, ko je ta praznovala nov uspešen test njihove jedrske bombe, Kim Jong Un pa je Združenim državam grozil z jedrsko vojno. Vseeno sovražne nastrojenosti Una do Rodmana ni bilo čutiti, ravno nasprotno. Kontroverzni košarkar je z diktatorjem obiskal ekshibicijsko košarkarsko tekmo, nato pa ga povabil na razkošen banket, kjer je bilo alkohola v izobilju.

Gostitelji so Rodmana in njegovo spremstvo kasneje povabili še na obisk supermarketa, založenega s Coca-Colo in svežim sadjem, priložnost pa so si imeli ogledati tudi študente, kako se učijo s pomočjo računalnikov. »Počutil sem se, kot da sem v čisto pravem Trumanovem showu,« je priznal Ryan Duffy, član ustvarjalske ekipe oddaje.