Brezec je z ruskim klubom na prvi tekmi v Jeruzamelmu izgubil z 78:81, doma pa včeraj visoko ugnal Hapoel z 88:72 in se prebil med najboljše štiri v evropskem pokalu. Sežančan je včeraj na parketu prebil 21 minut, v statistiko pa vpisal 10 točk (met 5/5), 4 skoke in asistenco.

Precej bolj napeto je bilo v Beogradu, kjer je v nabito polni Areni Crvena zvezda lovila minimalen zaostanek s prve tekme (79:82). Pred kar 24.232 gledalci, kar je rekordna gledanost evropskega pokala, je dolgo kazalo na to, da domačim ne bo uspelo obrniti izida v svojo korist, saj na parketu niso blesteli, tudi Ukrajinci pa so se izkazali za močne nasprotnike in so po treh četrtinah vodili s tremi točkami, v zadnji pa celo že za šest. A v zaključku rednega dela tekme so Beograjčani le uspeli ujeti nasprotnika in v zadnji minuti tudi s precej sreče priti do zmage s tremi točkami (63:60). Ker je bila razlika enaka kot na prvi tekmi, je sledil podaljšek. Tam pa je stvari v svoje roke vzel Charles Jenkins, ki je zadel dve zaporedni trojki in dosegel prvih 8 točk v podaljšku, kar je tehtnico nagnilo na stran Crvene zvezde, ki se je tako na veliko veselje številnih navijačev z zmago 79:70 prebila v polfinale.

Blažič je k uspehu beograjske ekipe v 32 minutah na parketu prispeval 10 točk (met iz igre 5/13), 7 skokov, asistenco in dve ukradeni žogi.

Brezčev Nižni Novgorod se bo v polfinalu - prav tako na dve tekmi - pomeril z Valencio, Crveno zvezdo pa čaka Unics iz Kazana.