Na prvi polfinalni tekmi proti Krki ste doživeli visok poraz. Je končna razlika 43 točk realen kazalnik moči med moštvoma?

Če gledamo zgolj sobotno tekmo, potem da. Vsekakor smo se želeli predstaviti v boljši luči. Za marsikoga od nas je bila to nova izkušnja. Ko smo enkrat padli v njihov mlin, se nam iz njega ni uspelo rešiti. Trener je tudi iz igre hitro potegnil nosilce, saj smo bili z mislimi že pri drugi tekmi.

Kaj bo treba spremeniti, če želite biti bolj konkurenčni Krki?

Zagotovo smo lahko bolj dostojen tekmec Krki. Tudi oni verjetno niso pričakovali tako lahke prve tekme. Želimo jih bolj namučiti in biti dalj časa v igri za zmago oziroma blizu, da razlika ne bi že na začetku narasla na deset ali petnajst točk. Krka je bila v soboto dominantna in disciplinirana. Vedo, kaj hočejo. Mi pa se še učimo, a lahko zagotovo prikažemo več borbenosti in čvrstosti. Verjamem, da bomo tudi pri metih bolj razpoloženi, saj slabše, kot je bilo, skoraj ne more biti. Taktično v treh dneh ne moremo napredovati, a borbenosti nam ne more vzeti nihče.

Za Portorož kot novinca v ligi je že uvrstitev v četrtfinale velik uspeh, kajneda?

Kot novinci kaj preveč nismo pričakovali. Cilj je bil obstanek v ligi, kar nam je uspelo. Četrtfinale pa je samo nagrada za delo skozi celotno sezono.

Bi lahko Portorož postal stalnica med slovensko prvoligaško druščino?

Težko odgovorim. Zelo pomemben je seveda finančni vidik. Če glavni sponzor odpove pomoč, potem tudi ne vem kako kakovostna mladinska šola ne pomaga prav nič. Vsi skupaj si želimo še vrsto let igrati v prvoligaški druščini. Bomo pa videli, kaj bo prinesel čas.

Je Portorož reden plačnik?

Je. Kar se tega tiče, smo eden najbolj urejenih klubov v Sloveniji.

Kako bi ocenili kakovost lige Telemach?

Moram priznati, da sem pričakoval več. Predvsem iz taktičnega vidika. Meni razumljive stvari marsikomu niso, še posebno mlajšim. Tu imajo vse ekipe težave. Da je Goran Jagodnik s 40 leti eden najboljših posameznikov državnega prvenstva, da veliko misliti. Nobena ekipa ni posebej izstopala. Morda le Helios, ker ima utečen sistem dela z mladimi.

Koga bi izpostavili kot glavnega favorita za naslov prvaka?

Trenutno najbolje kaže Krki. Verjamem, da jim motiva ne manjka, čeprav so naslov prvaka osvojili štirikrat zapored. Tudi Olimpija se ne bo dala. Nočejo biti še peto leto zgolj podprvaki, tako da bo še zanimivo prvenstvo.

Koliko časa še nameravate vztrajati pod obroči?

Ne vem, o tem ne razmišljam. Gre iz sezone v sezono.

Torej vam motiva še ni zmanjkalo?

Je. Bolj je problem zdravje. Za zdaj je v redu. Tri, štiri mesece nazaj je bilo že malo kritično, a je zdaj bolje.

Je govor o kolenu?

Da, stalno je zatekalo. A mi ga je ob pomoči uspelo spraviti nazaj v življenje. Trenutno se počutim kar dobro.

Že kaj razmišljate, kaj boste počeli po koncu kariere?

Najbolj realna opcija je, da se bom podal v trenerske vode. Trenutno opravljam trenerski izpit za delo z mladimi. Večkrat sem že dejal, da me članska košarka ne zanima. Raje bil delal z mlajšimi – kadeti, mladinci. To me bolj privlači.

Na neki način pa že zdaj opravljate vlogo podaljšane roke trenerja Konstantina Subotića.

Res je, a po drugi strani vseeno ni isto. Lažje je, če si nekomu mentor kot trener, ne pa soigralec. Zagotovo pa poskušam pomagati na podlagi izkušenj, ki jih imam.

Liga Telemach, četrtfinale, prve tekme (igrajo na dve zmagi): Hopsi – Zlatorog 82:71 (20:18, 41:39, 58:49, Jagodnik 24, Mulalić 21; Jurak 18, Milošević 17), Krka – Portorož 94:51 (20:13, 42:31, 73:42, Buljan 19, Pavić 15; Buda 14, Hodžić 10, Ožbolt 3), Olimpija – Grosuplje 86:67 (13:14, 41:35, 61:49, Murič 17, Joksimović 15; Jerman 12, Trampuš in Krubally po 9), Helios – Rogaška 75:55 (15:15, 33:31, 50:49, Rebec 20, Majstorović 16; Brkić in Pelko po 14). Druge tekme, danes ob 19. uri: Zlatorog – Hopsi, jutri ob 17.30: Grosuplje – Olimpija, ob 20. uri: Portorož – Krka, Rogaška – Helios.