Tekmo zadnjega kroga drugega dela evropskega pokala so zeleno-beli izgubili za štiri točke, a je tekmo zaznamovalo tudi sojenje, ki je močno razburilo domače navijače. Po koncu tekme so jezni gledalci stopili na parket, varnostniki so obkrožili sodniško četverico in jo pospremili v garderobo, kljub temu pa je Predin v navalu čustev udaril enega od sodnikov v zatilje.

Vir videa: 24ur / Pop TV

Nekaj ur po tekmi je ljubljanski klub posredoval opravičilo glasbenika, ki so ga sicer takoj po dogodku zaradi udarca obravnavali policisti in mu spisali plačilni nalog. Predin je poudaril, da za takšno dejanje ni nobenega opravičila, da se ga globoko sramuje ter da v prihodnje zaradi neobvladovanja čustev ne bo več hodil na tekme.

"Globoko se sramujem svojega nedopustnega dejanja po včerajšnji tekmi. Ne glede na to, da sem popolnoma izgubil nadzor nad sabo, ni nobenega opravičila za moje obnašanje. Iskreno se opravičujem vsem prizadetim, še posebej sodniku Lopesu. Upam, da ga nisem poškodoval, saj to ni bil moj namen," je v opravičilu zapisal Predin.

Dodal je, da se opravičuje tudi košarkarskemu klubu Olimpija, da je izrabil njihovo zaupanje, ko so mu dovolili nakup sezonske vstopnice ob robu igrišča. "Opravičujem se vsem pravim navijačem, saj še vedno trdim, da je takšno obnašanje nedopustno, ker podpiram samo športno in fer navijanje. V bodoče se odpovedujem obisku tekem, saj očitno ne znam krotiti svojih čustev. Obžalujem, da sem s svojim obnašanjem demonstriral slab zgled za mlajše navijaške navdušence. Želim si, da se takšno obnašanje na nobeni tekmi nikoli več ne ponovi," je še dodal Predin.

Predinov napad na sodnike močno odmeva tudi v tujini

Včerajšnji incident močno odmeva tudi v tujini. O njem so se razpisali vsi večji mediji s področja nekdanje Jugoslavije, o njem pa poroča tudi znanki košarkarski portal Sportando.

»Pevec uradne himne Eurobasketa 2013 po tekmi evropskega pokala udaril sodnika«, so članek naslovili pri Sportandu in zapisali, da se je Predin sprva spravil nad italijanskega sodnika Paternica, ki se je udarcu izognil, posledično pa jo je skupil njegov kolega Luis Lopes.

Veliko pozornosti je incident vzbudil pri naših južnih sosedih. »Škandal v Stožicah: Predin s pestjo udaril sodnika«, »Zoran Predin izgubil živce in zakuhal škandal na tekmi« in »Šokanten izpad glasbene legende: Zoran Predin osramotil Slovence,« je le nekaj naslovov, s katerimi so novico naslovili naši južni sosedi. Še nekoliko bolj bombastični so srbski in bosanski mediji, ki trdijo, da je nekdanji pevec skupine Lačni Franz sodnika kar nokavtiral.

»Posnetek strahopetnega napada izza hrbta obkroža košarkarsko Evropo. Olimpija bo verjetno bila ostro kaznovana, takšne scene pa so na košarkarskih terenih le redko vidne,« pa so prepričani pri hrvaškem portalu Dnevnik.hr.