Reprezentančne priprave ste skupaj z Nebojšo Joksimovićem začeli nekaj dni kasneje kot soigralci. Je bil to razlog za slabšo formo na uvodnih pripravljalnih tekmah?

Na priprave seveda nisem prispel v optimalni fizični pripravljenosti, zato me je selektor Maljković na treningih postopoma uvajal v proces dela. Zdaj čutim, da je pripravljenost veliko boljša, tudi po zaslugi trdega individualnega dela. To se seveda pozna tudi na parketu, saj boljša telesna pripravljenost prinese tudi boljše igre.

Tako kot vaša se postopoma dviguje tudi forma celotnega moštva. Proti močni Rusiji ste že zaostajali za 14 točk, pa na koncu izvlekli zmago.

Sicer je pomembno, da smo posamezniki v dobri formi, a ključno bo, da se bomo povezali v celoto in kot moštvo delovali usklajeno. Tako se zlahka nadomestijo tudi individualne napake v igri. Za zdaj kaže, da bo tako, čeprav nas do prvenstva čaka še nekaj dela. A že zdaj je jasno, da nas bo krasila izredno agresivna igra v obrambi in napadu ter želja po zmagi. Proti Rusiji ste tako lahko videli, da se kljub kar velikemu zaostanku nismo predali, in to je pravi pristop.

Manj kot dva tedna sta še do začetka evropskega prvenstva. Kaj je treba še popraviti v igri?

Fizična pripravljenost še ni optimalna, tako da bo poudarek na tem. Poleg tega bomo pilili taktične zamisli selektorja Maljkovića, saj se še vedno prevečkrat zgodi, da v igri prekinemo dogovorjene akcije in poskušamo z individualnimi potezami rešiti zadeve. S tem bo prišla tudi konstantno dobra igra vseh 40 minut dvoboja.

Je vzdušje v moštvu pravo?

Vrhunsko, kot vedno.

Prvenstvo se naglo približuje. Se med igralci že kaj povečuje napetost?

Ne bi rekel. Iz dneva v dan smo osredotočeni, da napredujemo. Vsako tekmo igramo bolje, kar je posledica trdega dela na treningih. Osebno lahko rečem, da ne čutim nikakršnega povečanega pritiska.