Na vzhodnem delu lige je ekipa Brooklyn Nets v New Yorku premagala Toronto Raptors s 97:83 in prav tako izenačila izid v zmagah na 3:3.

Junak tekme v Portlandu je bil Damian Lillard, ki je ob izteku igralnega časa zadel trojko in poskrbel za navdušenje na tribunah, ko so navijači po 14 letih slavili prvo uvrstitev ekipe v drugi krog. "Odločal je en napad, ki smo ga uspešno zaključili in zmagali v seriji," je dejal Lillard, ki je zadel po podaji Francoza Nicolasa Batuma. Pred tem je pri izenačenju na 96:96 James Harden zgrešil, žoga je z veliko srečne prišla do Chandlerja Parsonsa. Slednji je poskrbel za dve točki prednosti za Houston, ki je bil že na pragu zmage, saj so imeli domači le 0,9 sekunde časa za odgovor. Tega je dal Lillard, s 25 točkami drugi strelec domačih; LaMarcus Aldridge je ob 13 skokih zadel 30 točk. James Harden (34 točk) in Dwight Howard (26) sta skupaj zadela 60 točk, kar pa je bilo premalo za zmago Houstna.

Portland se bo v nadaljevanju pomeril z zmagovalcem teksaškega obračuna med San Antonijem, najboljšo ekipo rednega dela lige, in Dallasom. Monta Ellis (29 točk), Nemec Dirk Nowitzki (22) in soigralci so izsilili sedmo tekmo, ki bo v San Antoniu. Gostje so tokrat še pet minut pred koncem vodili z 92:91. Ellis je nato v dveh minutah nanizal osem od svojih 12 točk v zadnji četrtini in domači so povedli s 102:94. Francoz Tony Parker (22), Brazilec Tiago Splitter (19) in nekdanji igralec Union Olimpije Danny Green, ki je za 17 točk zadel vseh sedem metov iz igre, so gostom vlili upanje za preobrat. Košarkarji San Antonia so se nekajkrat nevarno približali, vendar jim do zmage ni uspelo priti, saj je Ellis enajst sekund pred koncem zadel oba prosta meta za vodstvo s petimi točkami razlike.

Deron Williams je vodil Brooklyn do zmage s 23 točkami, petimi skoki in štirimi podajami, kar 11 točk pa je zbral potem, ko si je v tretji četrtini zvil gleženj. Mrežice so vodile že s 26 točkami prednosti v tretjem delu igre in z 79:59 v četrti četrtini ter s tem odločili dvoboj. Prvi strelec tekme je bil sicer DeMar DeRozan, ki je za goste iz Kanade zadel 28 točk.

Košarkarji Memphis Grizzlies Bena Udriha, ki so izgubili šesto tekmo z Oklahoma Cityjem, pa so pred sedmim, odločilnim dvobojem ostali brez Zacha Randolpha. Slednji je dobil tekmo prepovedi igranja zaradi boksarskega udarca; v brado jo je na prejšnji tekmi skupil Steven Adams. Randolph je nepogrešljiv član zasedbe s 18,2 točke in 8,7 skoka na tekmo v tej sezoni.