LaMarcus Aldridge je k zmagi na gostovanju prispeval 24 točk, Damian Lillard pa 17. Robin Lopez je dodal 15 točk in 11 skokov, Wesley Matthews pa je za Portland, ki se je po sobotnem porazu proti Dallas Mavericks hitro pobral, zbral 16 točk.

Pri gostiteljih, ki so izgubili še četrto tekmo zapored, je bil prvi strelec igralec s klopi Alec Burks z 20 točkami, Enes Kanter jih je dodal 19, Gordon Hayward pa 17.

Dallas Mavericks so tokrat na gostovanju pri Sacramento Kings izgubili s 97:112 in prvič po treh slavjih zapored ostali brez zmage. Najboljši strelec ekipe iz Teksasa je bil Monta Ellis z 21 točkami, Dirk Nowitzki jih je zbral 18. Oba sta ostala v senci zvezdnikov kraljev DeMarcusa Cousinsa in Derricka Williamsa. Cousins je k zmagi kalifornijske ekipe prispeval 32, Williams pa 31 točk.

Charlotte Bobcats so s 115:111 premagali Golden State Warriors, čeprav je Stephen Curry za bojevnike zbral kar 43 točk, od tega 32 v drugem polčasu in kar 19 v zadnji četrtini. A tudi risi so imeli v ognju izjemno razpoloženega košarkarja, saj je Kemba Walker dosegel zadnjih 15 točk svoje ekipe, skupno pa je končal pri 31 točkah; 27 jih je dosegel v drugem polčasu.

Philadelphia 76'ers so v domači dvorani klonili proti Los Angeles Clippers. Čeprav so ti nastopili možno oslabljeni, so na gostovanju slavili zmago s 94:83. Blake Griffin je za Clippers, ki so zmagali drugič zapored, dosegel 26 točk, Chris Paul 25 in 13 podaj, DeAndre Jordan 11 točk in kar 21 skokov, Jared Dudley pa deset točk. "Ne smemo se ozirati nazaj. Recept je enostaven: mleti moramo še naprej in nič nas ne sme skrbeti," je prepričan trener LA Clippers, Doc Rivers.

Ekipa iz Los Angelesa je nastopila brez J.J.-ja Redicka (poškodba desne roke in zapestja), Reggieja Bullocka (zvin levega gležnja) in Maalika Waynsa (poškodovano levo koleno). Matt Barnes pa prisilno počiva zaradi raztrganine retine levega očesa. Zato Clippers nujno potrebujejo pomoč in ta naj bi prišla že kmalu, saj so blizu podpisa pogodbe s Stephenom Jacksonom.

Washington Wizards so doma za točko, s 74:75 izgubili proti Denver Nuggets, za katere je odločilni koš z zabijanjem 33 sekund pred koncem dosegel Kenneth Faried. Memphis Grizzlies pa so doma s 94:85 gladko premagali Orlando Magic.