Košarkarji Uniona Olimpije so bili pred tekmo s Heliosom veliki favoriti, a so se morali za zmago krepko potruditi, saj so v zadnji četrtini zaostajali že za pet točk, v vodstvo pa so prešli šele štiri minute pred koncem, nato pa so v končnici vendarle znali izkoristiti bogatejše izkušnje v svojih vrstah.

Olimpija je na koncu zmagala z 59:57, najboljši igralec tekme pri Ljubljančanih je bil Omić, ki je dosegel 17 točk in 11 skokov, pri Heliosu pa je Majstorović dosegel 12 točk.

Krka brez težav v finale

Košarkarji Krke so naredili drugi korak do zgodovinske prve lovorike v pokalnem tekmovanju Slovenije. V polfinalu zaključnega turnirja pokala Spar v Mariboru so premagali Hopse s 97:79. Na poti do naslove imajo le še eno oviro, 19-kratne pokalne prvake in branilce naslova iz Ljubljane. Finale v dvorani Tabor bo v soboto ob 18.45.

Medtem ko so se košarkarji Uniona Olimpije do sedmega zaporednega finala pokala Spar prebili po hudem boju z Domžalčani (59:57), so imeli Novomeščani precej lažje delo. Polzeljane so nadigrali že v prvem polčasu in si tako na stežaj odprli vrata do četrtega nastopa v finalu pokala. Vse dosedanje so izgubili prav proti Ljubljančanom.

Krka je drugo četrtino dobila z 31:16, tako da je imela ob odmoru že 18 točk naskoka. Z rutinirano igro ter predvsem dobro obrambo na ključnih igralcih Hopsov je razliko brez večji težav zadržala do konca.

Pri Krki se je s 16 točkami izkazal Erjon Kastrati, po 14 sta jih dosegla Jasmin Hukić in Zvonko Buljan, pri Hopsih pa je največ točk dosegel Danijel Vujasinović (16, 8 podaj).