Že začetek srečanja je nakazal, v katero smer se bo tekma odvila, saj je Slovenija v peti minuti vodila že z 20:4. Toda sledil je padec v igri in Mehičani so uspeli zaostanek izničiti, kar pa je najbrž dalo nov zalet Slovencem, saj so potem v nadaljevanju znova nadigrali tekmeca in razlika je rasla iz minute v minute, najvišja je bila 26 točk, ob koncu pa še vedno zelo visokih 21.

Kot že tolikokrat sta tudi tokrat blestela brata Dragić, ki sta skupaj dosegla 40 točk. 22 jih je ob brezhibnem metu (8/8) dosegel Zoran, Goran pa je tekmo končal pri 18, dodal pa je še 6 podaj.

Jutri je v skupini D prost dan, v torek pa Slovence čaka tekma z Južno Korejo, ko bodo imeli novo priložnost za zmago, saj na košarkarskem področju kotirajo precej višje od Azijcev.


Slovenija – Mehika 89:68 (24:18,22:19,19:13,24:18)



Slovenija je odlično začela tekmo in prvi koš dosegla že v četrti sekundi, do pete minute pa dosegla kar 15 točk in povedla z visokih 15:2. Le minuto kasneje je bilo že 20:4, Slovenija pa je do takrat zadela vse štiri mete za tri točke. Sledil je padec v igri Slovencev, kar so Mehičani izkoristili in z delnim izidom 14:4 do konca četrtine prišli le na 6 točk zaostanka (24:18) ter se vrnili v igro za zmago.


Tudi začetek druge četrtine je minil v znamenju Mehičanov, ki so z delnim izidom 8:2 ob koncu 12. minute prišli do izenačenja (26:26). Sledile so minute boljše igre Slovenije, ki si je spet uspela priigrati manjšo prednost (33:28), blestela pa sta predvsem brata Dragić, ki sta do 14. minute skupaj dosegla že 24 točk, je pa Zoran igral le v prvih sedmih minutah tekme, nato pa zaradi dveh osebnih napak obsedel na klopi. V drugem delu četrtine so Slovenci uspeli še nekoliko bolj uiti nasprotniku in na odmor so Zdovčevi varovanci odšli s prednostjo 9 točk (46:37).


Tudi v tretji četrtini so Slovenci igrali učinkovito, zadeli še nekaj trojk in prednost je narasla na 15 točk (65:50), kar jim je pred zadnjim delom igre dajalo lepe možnosti za novo zmago.


Tekma je bila dokončno odločena, ko je Slovencem na začetku zadnje četrtine uspel delni izid 11:0 in je v 34. minuti njihova prednost narasla na 26 točk (76:50), ki je do konca seveda niso izpustili iz rok. V zaključku je Zdovc lahko ponudil priložnost za igro tudi vsem rezervistom, Slovenija pa je kljub temu brez težav prišla do visoke zmage (89:68).


Prvo ime današnje tekme je bil Zoran Dragić, ki je brez zgrešenega meta v 22 minutah dosegel 22 točk, ob tem pa imel tudi 3 skoke in ukradene žoge ter 2 asistenci. Njegov brat in prvi slovenski zvezdnik Goran je tokrat v statistiko vpisal 18 točk in 6 asistenc. Omić je k zmagi prispeval 12 točk, Klobučar pa 10. Pri Mehičanih je bil neustavljiv Ayon, dosegel je 23 točk, a ni imel dovolj pomoči soigralcev, da bi lahko ogrozil slovensko zmago.