Položaj, v katerem so košarkarji Uniona Olimpije, bi bil težko lepši. Ljubljančani so odlično začeli novo sezono in v nedeljo pred domačimi navijači nadigrali Partizan, kar je v glavnem mestu sprožilo manjšo evforijo. Vodilni v klubu so zato verjetno še nekoliko bolj jezni na Zorana Predina, ki je na zadnji tekmi lanske sezone evropskega pokala proti Budivelniku napadel in udaril sodnika, zaradi česar bo moral biti današnji obračun drugega kroga pred praznimi tribunami v Stožicah. Če ekscesa glasbenika ne bi bilo, bi bili stoli v dvorani zagotovo lepo zasedeni, tudi zato, ker v mestu gostuje Himki, eden glavnih favoritov za končno zmago v drugokakovostnem evropskem tekmovanju. Z glasno podporo s tribun bi bila možnost za presenečenje nekoliko večja, a iz zmajevega gnezda ne glede na okoliščine sporočajo, da razmišljajo zgolj o zmagi.

Da so uspehi minljivi in se je treba na vsaki tekmi na novo dokazovati, se trener Olimpije Aleš Pipan vsekakor dobro zaveda. Čeprav je bil po obračunu proti Partizanu židane volje, je hitro poudaril, da časa za kakršno koli evforijo ni in da je treba misli nemudoma preusmeriti na naslednjega nasprotnika. Ker je moštvo mlado, trenerski štab veliko časa namenja individualnim pogovorom in skupinskim sestankom, saj si tekme hitro sledijo. »Igralcem poudarjamo, da štiri zmage na petih tekmah ne pomenijo še ničesar. Po vsakem uspehu moramo biti pazljivi, da se s stanjem ne zadovoljijo,« pravi Aleš Pipan, ki mora biti zadovoljen s sestavo letošnjega moštva. Razen Vasilija Vučetića, ki je naložba za prihodnost, lahko namreč resno računa na vseh preostalih dvanajst igralcev, od katerih sta Jaka Brodnik in Dino Murić trenutno poškodovana. Celjan to s pridom izkorišča, saj je na dosedanjih obračunih pametno razporedil minutažo, vsak posameznik pa je svojo vlogo na parketu v večini izpolnil. Proti Partizanu se je tako med strelce vpisalo vseh enajst razpoložljivih igralcev, kar povzroča nasprotnikom pri pripravi še dodatne preglavice.

S Klemnom Prepeličem, ki bo v prihodnjih dneh s klubom sklenil pogodbo do konca sezone, bo Olimpija dobila dodatno orožje. Bojazen sicer obstaja, da bi Bistričan skazil trenutno idilo v slačilnici, a je pozitivnih stvari pri njegovem prihodu ogromno. Za malo denarja bodo Ljubljančani dobili kakovostnega igralca, ki dobro pozna razmere v klubu in je povrhu vsega Slovenec, kar bo pomembno pri kvoti sedmih domačih igralcev, ki morajo biti v moštvu v državnem prvenstvu in pokalu. Kdaj točno bo Prepelič znova oblekel zeleno-beli dres, bo odvisno od tega, kako hitro bo rešena zadeva med njim in nekdanjim delodajalcem Banvitom na Fibinem arbitražnem razsodišču. Med čakanjem bo slovenski reprezentant soigralce spodbujal z roba parketa in upal, da bodo nadaljevali serijo pozitivnih rezultatov. Ker ima Himki na voljo izredno kakovostno zasedbo, lahko Olimpija danes z morebitnim presenečenjem le veliko pridobi. »Rusko moštvo je sestavljeno iz kakovostnih posameznikov na čelu s Tyresom Riceom, najboljšim posameznikom lanskega finala evrolige. Tu so še Marko Popović, Petteri Koponen, Sergej Monja, Joeffrey Lauvergne... Ne smemo dopustiti, da se razigrajo in na podlagi naših napak ustvarijo razliko. Čim bolj se bomo držali načrta, tem več možnosti bomo imeli,« je jasen Pipan.