Goran Dragić je vedno ponosno nosil dres slovenske izbrane vrste. Pravzaprav je po dogovoru z vodstvom reprezentance izpustil le akcijo lani poleti, a je na pripravah kljub temu obiskal soigralce. Še posebej nestrpno pa Dragić pričakuje eurobasket na domačih tleh in se že veseli igranja pred številnimi glasnimi navijači. To je na druženju v Phoenixu zaupal selektorju Maljkoviću, ki se tako iz Združenih držav Amerike upravičeno lahko vrača zelo dobre volje, saj je pred Dragićem dobil tudi potrditev Bena Udriha, ki bo po nekaj letih premora znova v reprezentanci

Zvezdnik Phoenixa komaj čaka na eurobasket

Sicer pa Dragić na parketu najmočnejše lige na svetu v tej sezoni znova dobro igra. Postal je prva violina Phoenix Suns in ljubljenec navijačev. Na tekmo dosega povprečno 14,1 točke in 6,4 podaje.

"Obiska Božidarja Maljkovića in Mateja Avanza sem bil zelo vesel. Dolgo se že nismo videli in prijetno smo se pogovorili. Eurobasketa na domačih tleh se izjemno veselim. Vsi igralci moramo stopiti skupaj in upam le, da ne bo poškodb. Prvenstvo bo zelo kakovostno, za uresničitev želja pa bomo morali igrati kot ekipa in ne posameznik. Komaj že čakam, da se prvenstvo začne," je povedal Dragić.

Je eden najmarljivejših na treningu

"Goran je že večkrat dokazal, da je velik profesionalec in da ljubi Slovenijo. Čeprav mu pravila Lige NBA dopuščajo, da je na pripravah reprezentance prisoten največ 35 dni, o tem ne želi niti razmišljati. Že na preteklih akcijah je bil prisoten vse dni priprav in bil na treningih eden izmed najmarljivejših. Enako razmišlja tudi zdaj. Zaveda se, da ima še veliko možnosti za napredovanje in na treningih z reprezentančnimi soigralci resnično uživa. Z velikim srcem igra za Slovenijo in bo naredil vse, da bo reprezentanca na domačem eurobasketu dosegla odmeven rezultat," pa je na obisku v ZDA dejal Božidar Maljković.