Dragić, ki je z 20,6 točke na tekmo najboljši strelec Phoenixa, je dosegel sedem točk od Phoenixovih uvodnih 13, a na naslednji koš moral čakati vse do tretje četrtine, ko je s polaganjem znižal zaostanek na 48:70. Sonca so držala korak s tekmeci do 31:31, nato pa so domači naredili delni izid 28:9 ter prišli do razlike, ki je niso več izpustili iz rok.

"Uspelo jim je nekaj košev v serijah, kar nas je pokopalo. Nismo vedeli, kako naj jih ustavimo. Mislim, da smo tokrat pokazali premalo borbenosti. Zdi se, kot da si nihče ne želi v končnico. No, vsaj zdelo se je tako," je po tekmi za tiskovno agencijo AP dejal Dragić.

Trener ekipe iz Arizone Jeff Hornacek prav tako ni bil zadovoljen s prikazanim: "V naslednjih dneh bo za nas še težje, saj nas čaka zahteven razpored. V naslednjih šestih ali sedmih tekmah igramo proti vsem najboljšim ekipam, zato je bila današnja tekma še toliko bolj pomembna. Če bi se nam takšen poraz zgodil proti Oklahoma Cityju ali Los Angeles Clippers, ne bi bilo tragično. Ampak Los Angeles Lakers niso ekipa za končnico, tako da je vse skupaj res razočaranje."

Pri zmagovalcih je sicer izstopal Chris Kaman z 28 točkami in 17 skoki (njegova dosežka sezone), pri Phoenixu, ki je za tri točke metal le 8:36, pa je bil najbolj razpoložen Gerald Green z 22 točkami. Phoenix ima zdaj 44 zmag in 30 porazov, toliko kot osmi v zahodni konferenci Dallas.

Tik za mesti, ki vodijo v končnico, so na zahodu Memphis Grizzlies. Ti so v Portlandu tokrat izgubili z 98:105. Beno Udrih je igral osem minut in v tem času v statistiko vpisal skok. Pri Memphisu je bil strelsko najbolj razpoložen Zach Randolph z 21 točkami, pri Portlandu pa je LaMarcus Aldridge dosegel 28 točk.

Cleveland presenetil favorizirano Indiano

Cleveland Cavaliers so obdržali upanje na končnico po zmagi nad vodilno ekipo vzhoda Indiano z 90:76, Dion Waiters je dosegel 19 točk. Oklahoma City je tudi po zaslugi 31 točk Kevina Duranta odpravila Utah s 116:96 in tako dosegla še šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah. Durant je kljub temu, da je presedel zadnjo četrtino, na 38. tekmi zapored dosegel vsaj 25 točk in le še dve tekmi zaostaja za rekordom Michaela Jordana iz sezone 1986/87.

Brooklyn Nets so s 114:99 ugnali Minnesoto in zmagali 13. zaporedoma na svojem parketu. S tem so izenačili klubski rekord. Chicago je na krilih rezervista D.J. Augustina, ki je dosegel zanj rekordnih 33 točk, slavil v Bostonu (107:102). Ta je izgubil že deveto tekmo od zadnjih desetih.

DeMar DeRozan je z 28 točkami pomagal do zmage Torontu v Orlandu (98:93), 32 točk Stephena Curryja pa ni bilo dovolj za uspeh Golden Stata pred domačimi navijači, New York Knicks so bili boljši z 89:84.