Milano je bil pred zmago, saj je dve sekundi pred iztekom igralnega časa vodil za dve točki in imel še prosti met, ki pa ga je Langford verjetno namerno zgrešil, da bi Turkom zmanjkalo časa za normalen napad. A načrte jim je prekrižal Planinić, ki je po zgrešenem prostem metu prišel do žoge in jo globoko s svoje polovice igrišča zalučal proti koču na drugi strani igrišča, žoga pa je na veliko veselje njegovih soigralcev in domačih navijačev končala v obroču, kar je pomenilo zmago Efesa.

Od Slovencev poražen le Dragić

Košarkarji pirejskega Olympiakosa, za katere igra tudi slovenski reprezentant Mirza Begić, so v tekmi 4. kroga drugega dela evrolige sinoči v gosteh premagali špansko Kutxo Laboral z 89:70. Begić je k uspehu Grkov prispeval štiri točke, dodal pa še tri skoke.

Že v četrtek je Barcelona v tekmi četrtega kroga te skupine na domačem igrišču dosegla četrto zmago, premagala je Malago s 83:79. Boštjan Nachbar je za Barcelono dosegel 13 točk in štiri skoke, njegov soigralec Erazem Lorbek šest točk in pet skokov, Zoran Dragić pa je za Malago prispeval štiri točke.

Gašper Vidmar je prav tako že v četrtek s Fenerbahčejem porazil grški Panathinaikos s 77:72, slovenski center pa je za zmago prispeval dve točki in tri skoke.