Golden State je pred obračunom s Phoenixom izgubil šest zaporednih tekem, zato je bil obračun proti na lestvici najslabši ekipi zahoda zanje zelo pomemben in idealna priložnost, da prekine negativno serijo. "Te tekme enostavno ne smemo izgubiti," je pred tekmo dejal domači trener Mark Jackson in želja se mu je uresničila. Domači so vodili skozi vso tekmo, a se je štiri minute in 20 sekund pred koncem Jackson vendarle zbal za končni razplet. Gosti so se namreč približali na štiri točke zaostanka (90:94), a po minuti odmora je Golden State odgovoril z delnim izidom 10:2 in zmagovalec je bil odločen. Dragić je na igrišču preživel več kot 36 minut, kar je največ v njegovi ekipi, za zaupanje pa se je oddolžil z dobro igro. Met je imel več kot 50-odstoten, v petih poskusih je zadel tudi tri mete za tri točke. Najučinkovitejši igralec tekme je bil z 28 točkami domačin Klay Thompson.

Na delu je bil tudi drugi slovenski predstavnik v NBA Beno Udrih, ki je z Milwaukeejem gostil Brooklyn Nets. Gostje so slavili s 97:94, Udrih pa je igral 14 minut, v katerih je v statistiko vpisal štiri točke in podajo. To je bila druga medsebojna tekma ekip v dveh dneh, v prvi je Brooklyn prekinil serijo 13 zaporednih porazov proti Milwaukeeju, sredino zmago v domači dvorani pa je tako v četrtek potrdil še na gostovanju. Bucks so sicer še slabo minuto in pol pred koncem tretje četrtine vodili z 12 točkami razlike (55:63), a je gostom uspel delni izid 16:1 in vodstvo z 79:76, minuto in 50 sekund pred koncem pa so že vodili za 11 točk (83:94). V končnici so bili domači sicer boljši, a zmage tekmecev niso ogrozili.

Medtem ko je vodilno moštvo vzhodne konference Miami po zaslugi odlične zadnje četrtine, ki jo je dobilo s 40:17, ugnalo Atlanto, pa je bil manj uspešen drugouvrščeni New York, ki ga je kar za 34 točk ugnala tretjeuvrščena Indiana. Domači so dosegli 125 točk, a mejo 20 doseženih točk je s 27 presegel le Paul George.

Cleveland je v končnici ugnal New Orleans, za to ima največ zaslug Kyrie Irving, ki je 20 od svojih skupno 35 točk dosegel v zadnjih sedmih minutah. Še bolj učinkovit v četrtkovih tekmah pa je bil košarkar Houstona James Harden, ki je k tesni zmagi svoje ekipe proti Oklahomi prispeval 46 točk, 16 v zadnji četrtini.