Phoenix je tako doživel dvanajsti poraz v zadnjih petnajstih tekmah, Oklahoma pa jubilejno trideseto zmago v sezoni (ob osmih porazih) in četrto v nizu. Goran Dragić je v dobrih 33 minutah dosegel 11 točk (met iz igre 4/10), ujel dva skoka in podelil le eno podajo. Ključna igralca dvoboja pa sta bila Kevin Durant, ki je 19 od svojih 41 točk dosegel v zadnji četrtini, ter Russell Westbrook, ki je vknjižil 36 točk.

Zmago manj kot Oklahoma imajo košarkarji Los Angeles Clippers, ki tudi brez glavnega aduta Chrisa Paula nizajo uspehe. V derbiju zahoda so premagali Memphis Grizzlies z 99:73 in tako vpisali 21. zmago v štiriindvajsetih nastopih. Jamal Crawford in Matt Barnes sta dosegla po 16 točk, odlično pa je odsotnost Paula izkoristil Eric Bledsoe, ki je dosegel 14 točk. Pri Memphisu je zaradi smrti v družini manjkal Rudy Gay, njegovi soigralci pa so ob zgolj 30-odstotnem metu iz igre dosegli najmanj točk v sezoni.

Razočarali so prvaki iz Miamija. Maščevala se jim je ležerna predstava v uvodnih treh četrtinah, saj zaostanka 21 točk v zadnjih dvanajstih minutah niso nadoknadili. Tri minute pred koncem so sicer prišli na koš zaostanka, toda Utah je ohranil mirne živce in s koši Ala Jeffersona (23 točk, 11 skokov) ter Gordona Haywarda (22 točk) slavil s 104:97. V moštvu s Floride je bil sicer dobro razpoložen LeBron James, ki je zbral 32 točk, 6 podaj in 4 skoke, manjkal pa je učinek Dwyanea Wadea, ki je tekmo končal pri skromnih 11 točkah.

Igralci Charlotte Bobcats ne najdejo prave forme, saj so proti Bostonu izgubili že 23. tekmo v 25 nastopih, medtem ko je najslabša ekipa lige Washington Wizards (7-28) tokrat zabeležila prepričljivo zmago (120:91) in Orlandu zadala enajsti poraz v dvanajstih tekmah.

Zgodovinsko predstavo so prikazali košarkarji Atlante, toda v negativnem smislu. Proti Chicagu so dosegli le 58 točk - do odmora zgolj 20, kar je njihov drugi najslabši učinek, odkar so v sezoni 1954/55 v ligi NBA uvedli časovno omejitev napada.

Če so košarkarji Atlante danes metali sramotno, pa je imel na tem področju precej več sreče njihov navijač, ki je na petkovi tekmi proti Utahu dobil priložnost, da si z natančnim metom s sredine igrišča pribori tisoč dolarjev. Preverite, kako mu je šlo: