Morris je zabeležil dvojnega dvojčka, saj je 26 točkam dodal še deset ujetih žog. V vrsti Milwaukeeja je že sedmo tekmo zapored manjkal center Larry Sanders, kar se je še kako poznalo pod košem. Nazadnje je igral 23. decembra, nato prebolel gripo, zdaj pa ne igra iz osebnih razlogov. Za Phoenix je z 19 točkami k zmagi pripomogel še Isaiah Thomas, sonca pa so v devetih zaporednih tekmah dosegla vsaj 100 točk.

"To ni bila najlepša tekma, bilo je veliko izgubljenih žog, a v drugem polčasu nam je le steklo. Dosegli smo 59 točk, igrali smo tako, kot znamo. Fantje so na koncu res pokazali svoje veščine," je po tekmi dejal trener Phoenixa Jeff Hornacek. Milwaukee je izgubil četrto zaporedno domačo tekmo, s 26 točkami je bil prvi strelec ekipe Brandon Knight, Giannis Antetokounmpo jih je dodal 16.

V preostali tekmi večera so San Antonio Spurs doma izgubili proti Detroit Pistons s 104:105. Tekmo je v zadnji desetinki odločil Brandon Jennings. Prvaki iz San Antonia so v prvem polčasu vodili že za več kot 18 točk, a v zadnjih dveh minutah zapravili zmago. Detroit se je po uspešnih prostih metih Jodieja Meeksa približal na 103:104 v zadnjih osmih sekundah, za šesto zaporedno zmago Detroita pa je poskrbel Jennings.

San Antonio je po slabem decembru leto odprl bolje z dvema zmagama, a tokrat spet vknjižil poraz. In to kljub dejstvu, da se je po poškodbi v ekipo spet vrnil Tony Parker, ki je izpustil zadnjih 13 tekem od 16. A Francoz ni imel svojega večera, odigral je le 13 minut in dosegel tri točke ter dve podaji. "Razočaran sem. V tretji četrtini so nas poteptali," je bil po tekmi kratek trener prvakov Greg Popovich. Prvi strelec Detroita je bil z 20 točkami Andre Drummond, za San Antonio jih je Cory Joseph prispeval 16.