Dragić se je poškodoval v tretji četrtini na prejšnji tekmi proti Minnesoti. Trener Jeff Hornacek ga v Salt Lake Cityju zato tokrat ni poslal na parket.

Sonca so brez slovenskega organizatorja igre ves čas lovila zaostanek, z izjemo uvodnih minut druge četrtine. Pri domačih je bil najbolje razpoložen Gordon Hayward, ki je vpisal 17 točk in ujel še deset odbitih žog ter prispeval devet podaj. Richard Jefferson je dal 17 točk, Diante Garrett pa je vpisal osebni dosežek v karieri s 15 točkami. Kar sedem igralcev Utaha je vpisalo vsaj deset točk ali več za zmago z največjo razliko v tej sezoni.

Pri Phoenixu so vrzel, ki je nastala z Dragićevo odsotnostjo, neuspešno poskušali zapolniti Gerald Green (17 točk), Ish Smith (13 točk) in Archie Goodwin (16 točk).

Phoenix je izgubil še tretjo tekmo zaporedoma in si je še nekoliko zmanjšal možnosti za uvrstitev v končnico. Phoenixu se je namreč v boju za osmo mesto na Zahodu približal Memphis, ki za sonci zaostaja le še za eno zmago.

Udrih odslej za Memphis Grizzlies

Beno Udrih, ki se je pred dnevi razšel z New York Knicks, bo tudi v prihodnje igral v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Savinjčana so po prekinitvi pogodbe s kratkohlačniki pod svoje okrilje vzeli ravno pri moštvu Memphis Grizzlies, so potrdili na spletni strani ESPN.

Slovenski veteran, ki je za nezadovoljstvo ljubiteljev košarke v domovini že večkrat poskrbel z odpovedjo sodelovanja s slovensko košarkarsko reprezentanco, je po prekinitvi pogodbe z New Yorkom prešel med t.i. waiwerse. Memphis pa je, preden bi se Slovenec preselil med neregistrirane proste igralce, izkoristil pravico za Udriha, ki se bo tako preselil h grizlijem.

Udrihovo povprečje je v letošnji sezoni za New York znašalo 5,6 točke in 3,5 podaje na tekmo. A Slovenec za klub ni zaigral od 24. januarja in je zato zahteval prodajo.