Izgubilo je tudi drugo moštvo slovenskega košarkarja v NBA. Igralci New Orleans Pelicans so doma ugnali Memphis Grizzlies s 106:95, Beno Udrih pa je v 15 minutah in 17 sekundah zbral devet točk ter po en skok in podajo za Memphis.

V San Antoniu Spurs je Danny Green, nekdanji igralec Union Olimpije, zbral 20 točk, Argentinec Patty Mills (15 točk) pa je s parom trojk v zadnjih veh minutah poskrbel, da so gostitelji ohranili prednost in odsotnost Argentinca Manuja Ginobilija, ki zaradi težav s hrbtom v drugem polčasu ni igral, v drugem delu pa sta malo igrala tudi druga dva zvezdnika prvakov, Tim Duncan (12 točk, 7 skokov) in Tony Parker (7 točk). Kljub temu so domači zmagali, predvsem po izjemni igri v zadnjih desetih minutah, saj so zadnjo četrtino dobili kar z 41:26. Za Sunse, ki so izgubili prvič po štirih zmagah, sta več točk od Dragića dosegla le P.J. Tucker in Eric Bledsoe (po 19 točk).

"Danes je bila ena od tekem, ko so se fantje 'zaletavali' na trojko, namesto da bi metali s krajših razdalj ali šli na osebne napake. Kot da umirajo ali živijo od metov za tri točke. Ti fantje mislijo, da lahko zadenejo vsak met, pa ni tako in zato pride do porazov," se je jezil trener gostov Jeff Hornacek, ki je v zaključku dobil dve tehnični napaki. Gostje so trojke metali 7:26, domači pa 11:23.

Ostroge so sedaj sedme na zahodnem delu lige, sonca pa osma. Takoj za njimi so v boju za končnico pelikani. Ti so doma v New Orleansu zmagali na krilih Jrueja Holidayja (23 točk) in Tyreka Evansa (21 točk, 10 skokov) ter pokvarili vrnitev centra Zacha Randolpha (po 11 točk in skokov) v vrste Memphisa; devet tekem ni igral zaradi poškodbe desnega kolena. Za goste sta Španec Marc Gasol in Mike Conley dodala po 19 točk.

Najboljša ekipa lige ostala Golden State Warriors, ki je doma odpravila Cleveland Cavaliers s 112:94. Klay Thompson je zbral 24 točk, Stephen Curry pa 23 in 10 podaj za 13 domačo zmago v nizu. Cleveland je na zadnjih sedmih tekmah dobil le en dvoboj, v tem nizu pa ne igra zvezdnik LeBron James zaradi poškodbe kolena.