Phoenix se je po najhujšem porazu sezone, ko je na domačem parketu s kar 86:115 klonil proti Golden State Warriors, pobral na najboljši možni način, z domačo zmago. Phoenix, ki so mu napovedovali mesta pri repu lestvice, tako ostaja eno izmed najlepših presenečenj v letošnji sezoni. S statistiko 18 zmag in 11 porazov ostaja trdno na mestih, ki vodijo v končnico prvenstva. Sonca so šesto moštvo zahodne konference, osma ekipa lige ter drugo moštvo pacifiške skupine.

Ob standardno dobrem slovenskem organizatorju igre Dragiću se je izkazal 25-letni center Plumlee, ki je z 22 točkami dosegel rekord kariere, vpisal pa je še 13 skokov in tri blokade, čeprav je moral v tretji četrtini s parketa. V boju pod obročema je dobil rano na bradi, ki so mu je preden se je vrnil nazaj na parket zašili s sedmimi šivi.

"Zadovoljen sem z napredkom. Iz tekme v tekmo igram bolje in čutim, da imam več moči, saj nisem več tako živčen ter ne zapravljam energije po nepotrebnem," je dejal Plumlee. Drugi strelec Phoenixa Dragić je prepričan, da se lahko še izboljšajo: "Še vedno se nam dogaja, da dopuščamo lahke koše tekmecem, še zlasti so do lahkih košev prihajali njihovi branilci. Lahko rečem, da je bila težka tekma, vendar sem na koncu seveda zelo zadovoljen z zmago."

Aktualni prvaki iz Miamija so na krilih Chrisa Bosha, ki je prispeval kar 37 točk ter 10 skokov, premagali Portland s 108:107. Miami je prvič igral brez poškodovanega superzvezdnika LeBrona Jamesa, ki si je ob porazu s Sacramentom dan prej po podaljšku (108:103) poškodoval dimlje in lažje zvil levi gleženj. Tako je v ospredje stopil Bosh, ki je trojko pol sekunde pred koncem tudi odločil derbi.

V zmagovalnem ritmu je tudi moštvo Los Angeles Clippers, ki je z 98:90 odpravilo Utah Jazz. Blake Griffin je vpisal najboljši izkupiček v sezoni s 40 točkami za Clippers.

Iz krize pa se še ni izkopalo moštvo New York Knicks, ki je v gosteh pri Torontu vpisalo še tretji poraz po vrsti s 100:115. Beno Udrih je za New York v 21 minutah prispeval pet točk in tri podaje. S 23 točkami je bil pri Knicksih najboljši Amare Stoudemire, Kyle Lowry je za Toronto dosegel 32 točk.

Ekipa Cleveland Cavaliers, ki je v gosteh pri Boston Celtics (100:103) izgubila še četrtič zaporedoma, je pred tekmo za nedoločen čas suspendirala 26-letnega centra Andrewa Bynuma zaradi vedenja, škodljivega za ekipo. Bynum, ki je pred tremi sezonami blestel v majici Los Angeles Lakers, ga tako najverjetneje čaka nova zamenjava sredine. V minuli sezoni zaradi poškodbe kolena za Philadelphio ni odigral niti minute, letos julija je podpisal s Clevelandom, kjer pa očitno z vodilnimi v klubu ni našel skupnega jezika.