Z dvobojem proti Bešiktašu zeleno-beli vstopajo v drugi ciklus prvega kroga. S štirimi zmagami, od tega tremi v gosteh, so si praktično že zagotovili uvrstitev v nadaljnje tekmovanje, tako da bodo lahko v naslednjih petih tekmah igrali povsem sproščeno. Sistem tekmovanja je pač takšen, da število zmag v prvem delu ni pomembno, saj bodo v drugem delu, ki bo potekal od 6. januarja do 11. februarja, vse ekipe začele z ničle.

Union Olimpija bo tudi tokrat nastopila precej oslabljena. Dino Murić je sicer že začel počasi trenirati, vendar bo potreboval še kar nekaj časa, da se bo lahko pridružil soigralcem. Jaka Brodnik prav tako. Sasu Salin bo ta teden opravil nekaj treningov, da bo lahko zdravniška služba videla, kako se odziva njegov gleženj, na seznamu poškodovanih za tekmo z Bešiktašem pa je po novem Luka Rupnik, ki je dobil neugoden udarec v ramo, zato so mu zdravniki svetovali mirovanje.

"Čeprav smo si uvrstitev v drugi del bolj ali manj že zagotovili, želimo pred domačo publiko zmagati. To sicer ne bo lahko, saj je ekipa Bešiktaša v primerjavi s tisto izpred meseca dni, ko smo gostovali v Carigradu, precej spremenjena. Okrepila se je praktično na vseh pozicijah," pravi trener Uniona Olimpije Aleš Pipan.

Ljubljančani in Turki so na vrhu skupine D z izkupičkom 4-1. Bešiktaš je torej edini poraz doživel prav proti Unionu Olimpiji v prvem krogu, nato pa nanizal štiri zmage, zmaji pa so izgubili v drugem krogu proti ruskemu Himkiju, za tem pa vpisali tri zaporedne zmage.

Union Olimpija bo v drugem ciklusu trikrat igrala pred domačim občinstvom - še proti Szolnokiju in Rigi - ter gostovala pri Himkiju ter v Sankt Peterburgu.