Ljubljančani so si uvrstitev v drugi del evropskega pokala oziroma med 32 najboljših ekip zagotovili že pred časom, tudi tretje mesto v predtekmovalni skupini C pa imajo praktično že en teden v žepu. V zadnjem krogu imajo dve možnosti, da ga potrdijo. Če bo Himki jutri ob 17. uri premagal Zenit, bo tekma z Rigo povsem brezpredmetna, tudi sicer, se pravi, če bi Zenit v gosteh presenetil vodilni Himki, pa lahko zeleno-beli osvojijo tretje mesto z zmago proti zadnjeuvrščeni Rigi.

Brez Omića, a Murića to ne skrbi

V ljubljanskem taboru zato mirno pričakujejo obračun. Nekoliko preglavic jim povzroča le nova poškodba, tokrat centra Alena Omića, ki ima po tekmi z Levskim zlomljen nos. Zato ga proti Rigi tako kot Sasuja Salina ne bo v postavi, vrača pa se Hristo Nikolov.

"Vrzel pod obročem bomo skušali nadomestiti z borbenostjo in kolektivno igro, hkrati pa imamo nekaj visokih igralcev, ki se odlično znajdejo pod obročema. Na prvi tekmi smo dokazali, da smo kakovostnejše moštvo, zato ne vidim razloga, da ne bi zmagali še enkrat," pravi Dino Murić.

Pipan pred nizom težkih tekem zahteva zbranost in zmago

Strateg Aleš Pipan poudarja, da je treba vsako tekmo vzeti maksimalno resno, četudi bo morda Himki že opravil njihovo delo. "V športu je treba zmagovati, saj ti uspehi dajejo zagon za nadaljnje delo. Zato moramo ne glede na okoliščine odigrati maksimalno zbrano," pravi Pipan.

Dejstvo je, da Union Olimpijo veliko pomembnejša tekma čaka v soboto. V Novem mestu se bo v ligi Aba pomerila s Krko, ki je v hudi krizi, saj v regionalnem tekmovanju ni zmagala že mesec in pol. Hkrati je za Ljubljančane to prva v nizu težkih tekem v ligi Aba. Takoj nato v torek jo čaka Cibona v Stožicah, 27. decembra gostovanje pri Cedeviti, nato 4. januarja obračun s Crveno zvezdo v Ljubljani in 10. januarja še pot v Beograd k Partizanu.