Košarkarji Uniona Olimpije so jubilejno deseto zmago v sezoni dosegli proti vodilni ekipi lige Igokei, ki je tako doživela šele četrti poraz oziroma drugega v zadnjih enajstih krogih. Ljubljančani imajo sedem krogov pred koncem rednega dela še vedno možnosti za uvrstitev med prvih pet ekip, ki se bodo v naslednji sezoni kvalificirale v evropska tekmovanja.

Zmaga varovancev trenerja Saša Filipovskega je povsem zaslužena, saj so zaustavili napad Igokee, hkrati pa so igralci v ključnih zadnjih dveh minutah tekme ohranili zbranost in zadeli, ko je bilo to najbolj potrebno.

Kazalo je sicer, da se bodo Ljubljančani izognili dramatični končnici, saj so v 33. minuti povedli z dvomestnim številom (60:50), toda gostje iz BiH se niso predali in v 38. minuti prišli do izenačenja. Nato so sledili odločilni trenutki. Klemen Prepelič je dobil sumljivo tehnično napako zaradi simuliranja, vendar Igokea ni zadela niti s prostih metov niti nato iz dodatnega napada. Kazen je prišla že v naslednjem napadu. Tokrat je namerno osebno napako izsilil Dino Murić, zadel en prosti met, dodaten napad pa je Alen Omić spremenil v vodstvo s 66:63. Usodo gostov je pol minute kasneje zapečatil Jaka Blažič s trojko iz sedmih metrov ob zaključku napada.

Union Olimpijo v prihodnjih tednih čaka zahteven razpored in niz gostovanj. V ligi Aba bo v naslednjih treh krogih gostovala v Skopju, na Madžarskem in pri Partizanu, vmes bo igrala še na zaključnem turnirju pokala Spar v Celju, tako da se bo gledalcem v Stožicah znova predstavila šele 1. marca v slovenskem derbiju proti Krki.