V prvih minutah sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, Ljubljančani pa so v peti minuti povedli z 9:6. Sledil je odgovor Krke, ki je z delnim izidom 8:0 povedla za pet točk. Serijo Dolenjcev so zmaji uspeli prekiniti po zaslugi Marinovića, ki je dvakrat lepo asistiral Muriću in Nikolovu za priključek na točko zaostanka, v zaključku prve četrtine pa je Krka vendarle uspela ostati v vodstvu in je na prvi kratek odmor odšla pri izidu 17:15.

Drugo četrtino so bolje začeli Krkaši, ki so dosegli prve štiri točke in povedli z najvišjo prednostjo na tekmi, Ljubljančane pa je z dvema zadetima trojkama hitro nazaj igro vrnil Rupnik (21:21). Sledile so minute neučinkovite igre na obeh straneh, Krka pa si je uspela kljub temu priigrati majhno prednost (28:23). Olimpija se je s štirimi zaporednimi točkami spet povsem približala, na trojko Bookerja pa je z enako mero odgovoril Murić. Ko je nato dva prosta meta zadel še Salin, je v 19. minuti Olimpija po dolgem času znova vodila (31:32). Zaključek prvega polčasa je vendarle pripadel Novomeščanom, ki so s trojko Mulalića in polaganjem Hukića v zadnji sekundi na odmor odšli s prednostjo štirih točk (36:32).

Krka v tretji četrtini povedla že za 8, a vso prednost hitro zapravila

Drugo polovico tekme sta ekipi začeli zelo zadržano in nezbrano v napadu, saj sta v prvih štirih minutah dosegli le vsaka po en koš. Krka se je znova odlepila od tekmeca v 27. minuti, ko je po novi trojki Mulalića in dveh prostih metih Armsteada dosegla najvišjo prednost na tekmi (45:37), kar pa je prebudilo Olimpijo. Ta se je hitro vrnila po petih zaporednih točkah Rupnika in tudi v naslednjih minutah so bili zmaji spretnejši. V 29. minuti je bil izid že izenačen, po dveh prostih metih Omića pa je Olimpija spet povedla in po treh četrtinah je vodila z 49:47.

Olimpija povedla s +10, nato pa razpad sistema in zmaga Krke

Zadnja četrtina se je nadaljevala v slogu zaključka tretje, saj igra Krki nikakor ni stekla, Olimpija pa je v prvih štirih minutah z izidom 8:0 prišla do prve visoke prednosti na tekmi (57:47). Krkaše je v igro s petimi zaporednimi točkami vrnil Armstead, po trojki Hukića pa je ob koncu 36. minute njihov zaostanek znašal le še štiri točke (56:60). Novomeščani so začutili svojo priložnosti in so nadaljevali z zavzeto igro, predvsem na krilih razigranega Armsteada pa so bili vse bližje Olimpiji, dokler niso po podaji ameriškega organizatorja igre in še eni trojki izkušenega kapetana Hukića spet prišli do vodstva s 63:62, do konca tekme pa je bilo manj kot dve minuti. Pri Olimpiji sta naslednja napada zapravila Omić in Salin, Mulalić pa je na drugi strani s trojko Krko pripeljal na rob zmage, od katere so bili še nekaj minut nazaj precej oddaljeni. Sledila sta neuspešna meta za tri točke Marinovića in Hrovata ter prekršek nad Hukićem, ki je 20 sekund pred koncem zadel oba prosta meta in prednost povišal na lepih 6 točk. A kljub temu je še sledil dramatičen zaključek. Hrovat je zadel trojko, po korakih Mulalića pa je Olimpija dobila zadnji napad za izenačenje, toda Marinović in Hrovat nista uspela zadeti trojke in superpokalna lovorika je odšla v vitrine Krke.