Košarkarji trenerja Aleksandra Džikića namreč zdaj na zadnjih dveh obračunih potrebujejo dve zmagi. Prva ovira bo danes ob 19. uri v dvorani Leona Štuklja madžarski Jaszberenyi, ki ga je Krka visoko ugnala že na prvi tekmi. Čez teden dni pa sledi še domači obračun proti turškemu Tofašu.

Današnja ovira za Krko nikakor ne bi smela biti previsoka. Jaszberenyi namreč v letošnji sezoni ne prikazuje dobrih iger, zato je za Novomeščane pravi nasprotnik, proti kateremu lahko izboljšajo razpoloženje v moštvu in prekinejo niz treh zaporednih porazov, kar bi bilo pomembno tudi za moralo košarkarjev pred slovenskim derbijem v 12. krogu lige ABA proti Olimpiji, ki bo na sporedu v soboto v Novem mestu. Madžarsko moštvo v letošnji izvedbi evropskega tekmovanja še ni okusilo slasti zmage, medtem ko mu ne gre nič boljše niti v ne preveč kakovostnem državnem prvenstvu, kjer so s petimi zmagami in šestimi porazi na skromnem šestem mestu. Trener Sandor Foldi ima od dvanajsterice na voljo kar pet igralcev z območja nekdanje Jugoslavije, od katerih sta dva dobro poznana novomeškemu občinstvu, saj sta v preteklosti nosila dres Krke. To sta slovenski košarkar Brane Savić in Srb Miloš Marković, ki je v sezoni 2009/10 pod vodstvom Džkića postal tudi državni prvak.

Novomeščani bodo v obračun krenili ohrabreni z dejstvom, da sta proti Radničkemu končno znova zaigrala Edo Murič in Jasmin Hukić, ki sta pomembna člena moštva. A tudi z njima je obramba Krke delovala slabo. »Za nas ni značilno, da prejmemo tako veliko število točk,« je po tekmi v Kragujevcu skrbelo Aleksandra Džikića, ki se dobro zaveda, da obračun proti Radničkemu ni bil osamljen primer. Krka je že pred tem kazala slabosti v obrambi, saj je proti Uralu prejela 79, proti Crveni zvezdi pa 78 točk. Vsekakor preveč, da bi Novomeščani lahko na katerem koli od teh obračunov računali na zmago, saj je ob oslabljenem kadru razumljivo šepala tudi igra v napadu. Čeprav je po porazu proti Crveni zvezdi Džikić dejal, da ne ve, kdaj bo primeren trenutek za novo okrepitev in na kateri poziciji, je jasno, da v igri Krke po poškodbi Armsteada najbolj šepa mesto organizatorja igre, ki je v moderni košarki morda celo najpomembnejše igralno mesto. Matej Rojc je sicer pokazal napredek, a ne dovolj, da bi lahko opravljal naloge prvega organizatorja igre, zato potrebuje pomoč Jake Klobučarja, ki sicer igra na izredno visoki ravni, a to ni njegova primarna igralna vloga in se veliko bolje znajde na položaju branilca. Poleg tega je jasno tudi, da bi slovenski državni prvak okrepitev potreboval čim hitreje.