Kaj bi lahko dejali po velikem zmagoslavju proti Španiji?

Zelo težka tekma. Igrali smo veliko bolje kot proti Češki. Zmaga proti Španiji nam lahko da pravo samozavest, lahko pa nas zavede in izgubimo naslednjo tekmo z Gruzijo. Ko nam na prvi tekmi ni šlo, smo se borili, moramo pa se zavedati, da kljub uspehoma nismo dosegli še nič. Ostati moramo na realnih tleh. Naredimo kljukico pri Španiji in gremo dalje. Brez evforije.

Se strinjate, da ste tekmo dobili v drugem polčasu, ko ste se nekoliko bolj stepli s Španci?

Vedeli smo, da se moramo držati Špancev in da ne smemo zaostati za dvomestno število točk. V prvem polčasu smo občutili, da niso najbolj fizična reprezentanca, proti kateri smo igrali do sedaj. Pred začetkom drugega polčasa sem dejal, da so Srbi veliko bolj fizični. To nam je prišlo v glavo in v drugem polčasu smo se jim brez spoštovanja postavili po robu.

Tudi sami ste tokrat prikazali boljšo igro kot na preteklih obračunih.

Počasi bo. Vsak dan se ubadam z bolečinami, saj me nekoliko boli tetiva. Posvečam ji več časa kot nekdo ženi. Upam, da se bo obrestovalo.

Sedaj vas čaka prost dan. Bo prišel prav?

Seveda. Čaka nas počitek in priprava na Gruzijo, ki je odlična reprezentanca. To bo ena odločilnih tekem na prvenstvu. Z novo zmago bi se že uvrstili v nadaljnje tekmovanje in hkrati skrbeli, da bomo s seboj odnesli morda tudi maksimalno število točk, kar bo zelo pomembno.

Obramba je bila tokrat jeklena.

Obramba nas rešuje in nas bo reševala celotno prvenstvo. Omogoča nam lahke koše in daje sigurnost, če nismo natančni v napadu. To je ključ. Vseh pet na parketu se nas bori kot levi. Z dobro obrambo pa pride tudi samozavest v napadu.

Kako je bilo igrati v norem vzdušju v dvorani Zlatorog?

Kot kaže, so tudi navijači potrebovali en dan, da so se privadili na evropsko prvenstvo, saj je bilo vzdušje neprimerljivo s tistim na tekmi proti Češki. Upam, da bo tako tudi naprej.

Slavje je bilo takšno, kot da ste že evropski prvaki. Kako ostati na realnih tleh?

Ekipi sem takoj po koncu na sredini igrišča rekel: brez evforije. Smo še vedno ista ekipa, ki je proti Čehom po sreči izvlekla celo glavo. Tako moramo iti dalje. Tekmo za tekmo.