Fenerbahče si že nekaj časa prizadeva, da bi se prebil v vrh evropske košarke, a mu to kljub velikim finančnim vložkom in številnim zvenečim imenom v moštvu to v zadnjih letih ni najbolje uspelo. Sedaj je carigrajski klub verjetno storil še največji korak v pravo smer, saj ga bo prihodnji dve leti vodil cenjeni srbski trener Obradović, ki je v karieri s štirimi različnimi klubi kar osemkrat postal evropski klubski prvak.

Obradović se je po koncu sezone 2011/12 odločil, da je čas za spremembe. Po 13 letih je odstopil z mesta trenerja Panathinaikosa, s katerim je med drugim kar 11-krat postal grški prvak, in napovedal enoletni odmor od košarke, napovedi pa se je tudi držal.

Po enem letu pa je Obradović znova pripravljen na košarkarske izzive, proti vrhu pa bo skušal pomagati Fenerbahčeju. Da gre za izjemno okrepitev turškega kluba pa priča tudi podatek, da bo predstavitev srbskega trenerja jutri kar na nogometnem stadionu Fenerbahčeja, kjer so bo verjetno zbralo veliko število navijačev tega kluba.