Ljubljanska ekipa je danes gostila Igokeo iz Aleksandrovca. Srbsko moštvo je bilo do danes na lestvici štiri mesta više od varovancev Aleša Pipana in svojo kakovost kljub že precejšnjemu zaostanku znalo pokazati v ključnih trenutkih tekme.

Ljubljančani so od začetka dobro zastavili nalogo, pred katero so bili, v prvem polčasu so bili gospodarji na svojem igrišču. A že v začetku drugega dela jim je padla zbranost in gostje so jih pričeli loviti.

V tretji četrtini so gostje nadoknadili zamujeno v prvem delu, popoln razpad sistema ljubljanske zasedbe pa je sledil v zadnjem delu tekme, ko so dovolili, da so se Srbi najprej približali na vsega točko prednosti (58:57 in 62:61), nato prevzeli pobudo in na koncu zmagali.

Čeprav je Dino Murić zadel trojko dobre tri minute pred koncem tekme in domačim še vrnil upanje, Olimpiji vseeno ni steklo. Ko so gostje imeli priložnost, da bi prišli v vodstvo, je Uroš Nikolić storil napako v napadu in žoga je pripadla Olimpiji. A po novi napaki domačih so spet zapretili gostje in v zadnji minuti prvič na tekmi tudi povedli s 63:62. Ljubljančani so še delali napake, izgubili tudi ključno žogo deset sekund pred koncem in morali priznati 12. poraz v sezoni.

Pri domačih je bil s 13 točkami najboljši Dino Murić, za Igokeo se je izkazal Nemanja Gordić z 29 točkami.

Olimpija se bo v ligi Aba v nadaljevanju pomerila 15. februarja, ko bo ob 17. uri gostila Szolnoki Olaj, Igokea dan kasneje ob isti uri gosti Zadar.