Pri Phoenixu je bil s 24 točkami najbolj učinkovit Gerald Green, točko več od Dragića je dosegel tudi Eric Bledsoe. Za Denver je 19 točk dosegel Wilson Chandler, kar 18 točk in 13 skokov pa je v statistiko vpisal Timofej Mozgov. vnovič ni dobil priložnosti in je zmago soigralcev pospremil s klopi.

Phoenix je trenutno na osmem mestu v zahodni konferenci, na dosedanjih tekmah je vknjižil deset zmag in doživel šest porazov, vodilni Memphis pa ima na svojem računu 13 zmag in le dva poraza. Grizliji so zadnjo zmago dosegli v Kaliforniji, kjer so na kolena spravili jezernike. Udrih, ki je na parketu preživel slabih 18 minut, je k zmagi prispeval štiri točke in pet podaj. Po 19 točk sta dosegla Mark Gasol in Mike Conley, pri domačih jih je Kobe Bryant dosegel 22.

Messina kot prvi Evropejec vodil moštvo NBA

Branilec naslova iz San Antonia je na domačih tleh ukanil Indiano s 106:100. Blestel je Argentinec Manu Ginobili z 28 točkami, Kawhi Leonard je prispeval 21 točk in 13 skokov, na klopi ostrog pa je bil italijanski trener Ettore Messina, ki je zaradi zdravstvenih težav zamenjal prvega stratega teksaške ekipe Gregga Popovicha. Nekdanji strokovnjak italijanskega Virtusa in Bennetona, ruskega CSKA iz Moskve ter španskega Reala je sploh prvi Evropejec, ki je vodil košarkarsko ekipo v NBA.

Philadelphia ostaja brez zmage, odlična predstava LeBrona in Curryja

Philadelphia je na tekmi z Brooklynom doživela petnajsti poraz v nizu. V tej sezoni še ni okusila slasti zmage, do neslavnega rekorda v NBA, ki si ga lasti New Jersey, ki je sezono 2009/10 odprl z 0-18, pa ji ne manjka veliko.

Cleveland je na domačem parketu premagal Washington s 113:87, prvi strelec dvoboja pa je bil LeBron James z 29 točkami, 10 podajami in osmimi skoki.

Golden State ni imel posebnih težav z Orlandom, za zmago 111:96 pa si največ zaslug lasti Stephen Curry z 28 točkami.

Toronto, vodilno moštvo vzhodne konference, je v Atlanti prišel do trinajste zmage, najbolj učinkovit košarkar gostujoče ekipe je bil DeMar DeRozan s 27 točkami, izkazal se je tudi Greivis Vasquez z 21 točkami, prav vse pa je prispeval v drugem polčasu.

Dallas je v podaljšku strl New York s 109:102. Nemec Dirk Nowitzki je za teksaško ekipo dosegel 30 točk, blestel je tudi Tyson Chandler s 17 točkami in kar 25 skoki.

LA Clippers je v gosteh ugnal Detroit s 104:98, Milwaukee je bil boljši od Minnesote s 103:86, Houston je premagal Sacramento s 102:89, medtem ko je Oklahoma City ukanila Utah s 97:82.