New York se tako približuje dosežkom iz najslabše sezone v zgodovini kluba. Z devetimi zaporednimi porazi je že izenačil niz iz leta 2006, le še en poraz pa ga loči od neslavnega klubskega rekorda iz istega leta.

Pri gostih je izstopal Ryan Anderson z 31 točkami, od tega sedmimi trojkami, v vrstah New Yorka pa je Carmelo Anthony dosegel 23 točk in zbral 10 skokov, vendar je v odločilnih trenutkih zgrešil trojko, ki bi pomenila izenačenje na semaforju.

Medtem ko je New York med najslabšimi ekipami lige, pa na vrhu ostajajo košarkarji Indiane, ki še naprej podirajo klubske rekorde. V derbiju večera so v Los Angelesu premagali Clippers s 105:100 in izboljšali svoj izkupiček na 16-1. "Bila je to naporna zmaga proti zahtevni ekipi v težkih razmerah," je dejal David West (24 točk, 12 skokov). Paul George je dodal 27 točk, Roy Hibbert pa 19. "Smo trdno na tleh. Zavedamo se, da rednega dela na bomo končali 81-1, vendar se na vsako tekmo pripravimo in jo skušamo odigrati čim bolje," pravi Hibbert. Za Indiano je bila to prva v nizu petih tekem v gosteh.

Podobno kot Indiana, ki je v zadnji četrtini zaostajala že za deset točk, so se v zadnjih minutah do zmage prebili tudi prvaki iz Miamija. S točko razlike so premagali Charlotte in zabeležili deseto zaporedno zmago. LeBron James je dosegel 26 točk, odločilne koše v zadnji četrtini pa je dosegel Chris Bosh, vključno s trojko 80 sekund pred koncem.

Niz zmag so na šest raztegnili igralci Denverja, ki so v gosteh premagali Toronto. Nate Robinson je "s klopi" dosegel 23 točk, ruski center Timofej Mozgov pa je 16 točkam dodal 15 skokov. Za Raptors, ki navkljub skromnemu izkupičku 6-10 ostajajo na prvem mestu v atlantski skupini, je največ točk dosegel Rudy Gay (23).

V zadnjem času gre še bolje Oklahomi, ki je proti Minnesoti vknjižila sedmo zaporedno zmago, oziroma Portlandu, ki je premagal LA Lakers in zabeležil dvanajsto zmago v zadnjih trinajstih nastopih. Pri Oklahomi je blestel Kevin Durant s četrtim trojnim dvojčkom v karieri (32 točk, 10 skokov, 12 podaj), pri Portlandu pa sta bila najboljša LaMarcus Aldridge (27 točk) in Damian Lillard (26).

Četrta zaporedna poraza pa so sinoči doživeli košarkarji Philadelphie proti Detroitu in Sacramenta z Golden Statom. Detroit je ob rekordu kariere Andreja Drummonda (31 točk) zmagal s 115:100, Golden State pa je odločilna prosta meta zadel v izdihljajih tekme (115:113).