Knicks so se predstavili v povsem drugačni luči kot na prejšnjih tekmah. Naenkrat niso več tarča posmeha, saj so visoko premagali do zdaj boljše mestne rivale. Dober večer je imel Carmelo Anthony, ki je 19 točkam dodal še deset ujetih žog, Iman Shumpert je vknjižil rekord sezone s 17 točkami, kratkohlačniki pa so končali dolg niz devetih zaporednih porazov.

"Mislim, da smo danes vsi skupaj pri sebi pomislili, da je dovolj porazov. To se je videlo že od prvega skoka za žogo," je po tekmi dejal Anthony. Knicks so bili sinoči deležni tudi občutne podpore navijačev, ki so bili prav tako siti porazov doslej bolj uspešnega mestnega kluba. Za Brroklyn, ki je moral znova igrati brez Paula Pierca in Derona Williamsa, je Brook Lopez dosegel 24 točk in devet ujetih žog.

New York je predvsem blestel v metu z razdalje, kar 16 trojk od 27 je zadelo svoj cilj, ekipa pa je na tekmi vodila tudi za 34 točk. Nobeno moštvo ni popuščalo, rivalstvo pa se je odrazilo tudi v nekaj tehničnih napakah in ostrih besednih dvobojih, po enem takih med Kevinom Garnettom in Andreo Bargnanijem je bil slednji tudi izključen. V dvorani so se z minuto molka poklonili tudi preminulemu južnoafriškemu borcu proti apartheidu Nelsonu Mandeli.

Chicago Bulls so s v svoji dvorani s kar 107:87 premagali aktualne prvake Miami Heat, ki so igrali brez Dwyana Wadea in Chrisa Andersena, preveč razpoložen pa ni bil niti LeBron James, ki je imel z 21 točkami, 5 skoki in dvema podajama zanj precej skromno statistiko. Pri bikih je blestel Carlos Boozer, ki je dosegel 27 točk in imel še 9 skokov, 20 točk je dodal Luol Deng, s 17 točkami in 15 skoki pa se je izkazal tudi Joakim Noah.

Na tretji tekmi večera pa so morali Memphis Grizzlies doma z 81:101 priznati premoč Los Angeles Clippers. Gostje so odigrali zelo moštveno, saj je šest igralcev doseglo dvoštevilčno število točk, največ Chris Paul, Jamal Crawford in Darren Collison, vsi po 15.