Carmelo Anthony je za New York dosegel 29 točk in ujel osem žog, Raymond Felton je za domače prispeval dvojni dvojček s 13 točkami in 14 podajami, Andrea Bargnani je dodal 19 točk, Amare Stoudemire pa 14 točk in 11 skokov. Dvakratni zaporedni prvaki lige, zanje je LeBron James zadel 32 točk, Dwyane Wade pa 23, so poraženi zapuščali Madison Square Garden. Tekmeci so v skokih prevladali s 43:32. Obenem so gostitelji po tem, ko so iz prvih desetih poskusov za tri točke zadeli le enkrat, izza črte zadeli osem od naslednjih 13 metov.

"Igrali smo tako, kot bi morali na vsaki tekmi. Ni me skrbelo, kaj počne Miami, ampak kaj počnem s soigralci. Tako smo razvili svojo igro in bili tako tekmovalni, da se bo to za nas pozitivno izkazalo tudi na naslednjih tekmah," je bil prepričan Anthony. J.R. Smith tokrat ni vstopil v igro in je obsedel na klopi domačih. Tako ni mogel nadaljevati nenavadnega hobija, ki ga je imel na nekaj prejšnjih tekmah, ko je tekmecem med dvobojem odvezoval vezalke na športnih copatih. Vodstvo lige za njegovo nagnjenje do odvezovanja vezalk tekmecem ni imelo razumevanja in ga je kaznovalo s kar 50.000 dolarji.

Denver je po osmih zaporednih porazih dosegel četrtno zmago v nizu. Randy Foye je še na drugi tekmi dosegel osebni rekord. Tokrat je s šestimi trojkami prišel do 24 točk, Evan Fournier je zadel 19 ročk, Ty Lawson ob 14 podajah 16, Kenneth Faried pa je ujel 14 žog. Kevin Durant je bil s 30 točkami sicer najboljši mož tekme, vendar dosežek najboljšega strelca lige ta čas ni bil dovolj za zmago gostov, ki so Denver premagali na obeh prejšnjih medsebojnih srečanjih sezone.

Goran Dragić bo na parket spet stopil v noči s petka na soboto, ko bo s Phoenixom gostoval v Memphisu. Tam pa zagotovo ne bo Dragićevega partnerja v branilskem paru Erica Bledsoeja, ki ga čaka operacija kolena in daljše okrevanje.