Uspeh konec tedna proti MZT je po treh težkih porazih prišel zelo prav, kajneda?

Trenutno stanje v moštvu ni najboljše. Vsi vemo, kakšne težave s poškodbami imamo, zato smo vedeli, da nam ne bo lahko proti nikomur. Prav takšne tekme, kot je bila proti MZT, so najtežje, saj vsi pričakujemo zmago, ne glede na to, kakšna je situacija. Zbrali smo se, dobro pripravili in prišli do pomembnega uspeha, ki nam daje optimizem pred dvema zaporednima obračunoma s Szolnokim. Hkrati smo se z uspehom proti makedonskemu moštvu obdržali v zgornjem delu lestvice in držimo stik z najboljšimi. Poskušali bomo loviti mesto med štirimi najboljšimi moštvi, čeprav se dobro zavedamo, da je sezona dolga in se lahko zgodi še marsikaj.

Prav zavoljo poškodb ste na zadnjih obračunih dobili več priložnosti za igro. Je bilo težko narediti preskok, potem ko v prvih dveh mesecih skorajda niste igrali?

Zagotovo ni najlažje, a izgovorov v tem ne iščem. Moja naloga je, da vsako priložnost poskušam zgrabiti z obema rokama in igrati kar se da dobro. Želim se pokazati v čim boljši luči in si priboriti igralni čas tudi takrat, ko bodo trenerju na voljo vsi igralci.

Ste zadovoljni s prikazanim?

Če vam povem po pravici, je najbolj pomembno, da zmagujemo. To je na prvem mestu. Proti MZT sem sicer igral kar v redu, proti Himkiju ne. Prisotna so nihanja v mojih predstavah, kar moram čim hitreje odpraviti.

K Olimpiji ste prišli pred lansko sezono. Kako, da ste se odločili ravno za Ljubljano?

Ko sem preučeval, kam naj grem, sem v prvi vrsti gledal na to, kje bi lahko dobil največ priložnosti za dokazovanje. Za Olimpijo se ve, koliko igralcev je v preteklosti izstrelila med evropske in svetovne zvezde. Mladim dajejo priložnost in to je vse, kar mi je bilo pomembno. Na nič drugega nisem gledal.

Bi se odločili drugače, če bi imeli znova to možnost?

Ne. Tukaj sem povsem zadovoljen.

Slišati je bilo, da ste se za Olimpijo odločili tudi zaradi prihoda Aleša Pipana?

Bil je eden od razlogov. Govora je o dobrem trenerju, ki ima veliko izkušenj z delom z mladimi igralci. Na meni je, da ga dobro poslušam, trdo delam in napredujem.

O vas govorijo kot o enem največjih evropskih talentov. Je to veliko breme?

Kaj pa vem. Če sem iskren, o tem resnično sploh ne razmišljam. Večkrat sicer slišim ali preberem to in si nato sam ustvarjam pritisk, ko ne igram veliko ali ko igram slabo. Poskušam vse skupaj čim bolj odmisliti in se osredotočati samo na pomembne stvari – dobro delo in napredovanje. Prepričan sem, da se bo s takim razmišljanjem prej ali slej vse postavilo na svoje mesto.

Kaj si želite doseči v karieri?

Za zdaj sem zares zadovoljen s tem, kar sem dosegel. Zagotovo pa si želim v prihodnosti še višje. Zaigrati v evroligi bi bilo nekaj sanjskega, zagotovo pa ne bom odkril tople vode, če vam priznam, da od malega sanjam o ligi NBA.