Carmelo Anthony je tekmo končal s 26 točkami, gostje iz New Yorka - tekmo so v Bostonu prvič po nedavnem napadu na maratonu v tem mestu igrali v dvorani TD Garden - pa bodo zdaj lovili gladko uvrstitev v drugi krog s skupnim izidom 4:0 na naslednji domači tekmi. Ob Anthonyju se je izkazal še Raymond Felton z dvojnim dvojčkom (15 točk, 10 podaj). Po vodstvu z 58:42 ob polčasu zmaga ni bila več vprašljiva, pri poraženih keltih pa je bil najboljši Jeff Green z 21 točkami.

V Los Angelesu pa so domači jezerniki doživeli pravo ponižanje. Izgubljeni brez poškodovanega prvega zvezdnika Kobeja Bryanta (manjkajo pa še Steve Nash, Steve Blake in Jodie Meeks) so doživeli najhujši poraz v končnicah na domačem parketu. Tim Duncan jim je nasul 26 točk, Tony Parker pa 20. Ostroge lahko delo z gladkim nizom zmag dokončajo v nedeljo na domačem terenu, takšen scenarij pa bi za Los Angeles pomenil prvo slovo v končnici brez ene same zmage. V slabo tolažbo je bil domačim vsaj prvi trojni dvojček Paua Gasola (11 točk, 13 skokov in 10 podaj), ob porazu pa je zbledel tudi učinek Dwighta Howarda s 25 točkami in 11 skoki.

Nekoliko bolj izenačena je serija tekem med Golden State Warriors in Denver Nuggets. Prvi so sinoči zmagali s 110:108 in tudi povedli v zmagah, kjer je po treh tekmah izid 2:1. Stephen Curry je stisnil zobe in kljub načetemu gležnju igral vrhunsko z 29 točkami in 11 podajami. Jarrett Jack je dosegel 23 točk, na drugi strani pa bi bil junak Ty Lawson, odigral je tekmo s točkovnim rekordom kariere (35 točk), a je tudi izgubil žogo v zadnjem napadu pet sekund pred koncem, s katerim bi Denver lahko zmagal ali izsilil podaljšek.