Če bo Miami dobil tudi naslednjo tekmo v soboto v Indianapolisu, se bo v finalu pridružil San Antonio Spurs, ki je s 4:0 v zmagah izločil Memphis Grizzlies. Sicer bo sedma tekma v ponedeljek znova na Floridi, finale pa se bo v vsakem primeru začel naslednji četrtek.

Prvo ime tekme je bil LeBron James, ki je dosegel 30 točk, zbral osem skokov in šest podaj, od tega 16 točk ter po štiri skoke in podaje v tretji četrtini, ko je Heat naredil odločilno razliko in tekmeca nadigral s 30:13. James je tokrat nase prevzel tudi del trenerske vloge, saj je v eni od minut odmora zbral okoli sebe vse igralce in jim na glas povedal: "Te tekme ne bomo dobili s talentom. Pred seboj imamo odlično ekipo in garati moramo do zadnjega atoma moči."

Njegov trener Eric Spoelstra ga je podprl. "Zdaj ste videli, zakaj je najboljši igralec na svetu. Ko je bilo najbolj pomembno, je odigral odlično v obrambi, hkrati pa je vsak napad šel preko njegovih rok. Vseeno serije še ni konec. Dobiti moramo še eno tekmo in to zagotovo ne bo lahko," je dejal Spoelstra.

Indiana, za katero je Paul George dosegel 27 točk, 11 podaj in pet skokov, a v ključnih trenutkih izgubil pet žog, še zdaleč ni vrgla puške v koruzo. Tokrat jo je odnesla s porazom, saj se v tekmi s šestimi tehničnimi napakami in eno nešportno osebno napako ni znala fizično zoperstaviti Miamiju. "To je ena najboljših ekip v zgodovini lige NBA, toda mi smo že dokazali, da se jih da premagati, zato se ne predajamo. Verjamemo vase in naredili bomo vse za novo izenačenje serije," je dejal trener Indiane Frank Vogel, Added Hibbert pa ga je dopolnil: "Ali se znova stepemo pod obročema, ali pa gremo na počitnice. Zgodba je povsem jasna."