V Münchnu sta se sinoči na prijateljski tekmi pomerila Bayern in Barcelona. Tokrat ni govora o nogometnem obračunu težkokategornikov, temveč se je tekma odvijala na košarkarskem parketu, v polni dvorani Audi Dome pa so si košarkarsko srečanje ogledali tudi nekateri nogometaši Bayerna in seveda tudi njihov trenerj Pep Guardiola, ki je pred tem dolgo vodil Barcelono.

Tekmo so so s 85:78 dobili, ki pa niso igrali v najmočnejši zasedbi. Manjkali so Juan Carlos Navarro, Kostas Papanikolau, Erazem Lorbek in še nekateri, je pa modro-rdeči dres prvič oblekel Nachbar, ki je ob zmagi dosegel dve točki.

Nachbar je pred odhodom v München po enem izmed treningov v novem klubu opravil tudi pogovor za klubsko televizijo (Barca TV).

»Sem zelo vesel, da sem v Barceloni. Sem navdušen in zelo motiviran, hkrati pa čutim tudi veliko obvezo. Mislim, da je pred nami zelo uspešna sezona, kar pa bomo morali potrditi na igrišču. Komaj čakam, da začnemo s trdim delom,« je dejal Nachbar, ki se je o igranju v Barceloni pogovarjal tudi z Jako Lakovićem in Erazmom Lorbkom, ki že imata kar nekaj izkušenj s katalonskim velikanom.

»Ta klub v vseh tekmovanjih vedno cilja na sam vrh, tako je že kar nekaj let. Upam, da bom tudi sam pripomogel k uspehom te ekipe. Ni skrivnost, da je španska liga ACB najmočnejša košarkarska liga v Evropi, saj je v njej precej zelo kvalitetnih ekip in igralcev. Košarka se tu igra na zelo visokem nivoju, košarkarji pa so zelo talentirani in tudi izkušeni. Igranje tukaj nikakor ni lahko, saj moraš vsak večer dati vse od sebe, če želiš zmagati. Vedno sem si želel igrati v Španiji in sem navdušen, da sem končno dobil to priložnost. Upam, da jo bom dobro izkoristil,« je še dodal Nachbar.