Pri Brose Basketsu že sestavljajo ekipo za naslednjo sezono. Prvi na spisku želja je Anton Gavel, s katerim želijo predčasno podaljšati pogodbo, njegovo kakovost pa potrjuje tudi dejstvo, da je bil slednji izbran za MVP nemške lige. V Bambergu se bojijo, da bi 28-letni Gavel odšel k münchenskemu Bayernu, kjer ne skrivajo želje, da bi prevzeli tudi vodilno vlogo v nemški košarki. Bayern pa ima tudi močno mednarodno podporo.

"Sestali se bomo z glavnim sponzorjem in se potrudili, da Anton ostane pri nas dlje od enega leta, za katerega ima še veljavno pogodbo. Računamo nanj, saj ga potrebujemo za evropsko ligo," je pokomentiral klubski športni direktor Wolfgang Heyder. Gavel, košarkar rojen na Slovaškem, ki pa že ima nemško državljanstvo, z novinarji o svoji nadaljnji športni poti po finalu ni želel razpravljati.

Nejasna pa je nadaljnja usoda Nachbarja v klubu. "To je odvisno od celotne slike, najprej finančno, potem pa tudi od siceršnje sestave ekipe," je o usodi slovenskega košarkarja, ki se mu izteka pogodba, dejal Heyder. Ob Nachbarju se pogodba v klubu izteka še nekaterim kakovostnejšim košarkarjem.

V velikem finalu je bil Brose s 3:0 v zmagah boljši od Oldenburga. Na zadnji tekmi finala, ki so jo košarkarji iz Bamberga v nedeljo dobili po podaljšku z 91:88, se je izkazal tudi Nachbar, ki je bil z 20 točkami prvi strelec na odločilni tekmi.