"Bamberg je trenutno izredno vroč in dobro igra v domačem prvenstvu. So zelo kakovostna ekipa, ki ima na vsaki poziciji po dva igralca, igrajo disciplinirano in agresivno, veliko tečejo. Čaka nas težko delo, a tudi mi še nismo rekli zadnje besede. V skupini so le štiri ekipe, zato je lahko vsak domač poraz usoden in tega si ne moremo privoščiti," pred nadaljevanjem pravi ljubljanski strateg.

Ta meni, da je cilj Olimpije v skupini z nemškima Bambergom in Bayernom ter francoskim Dijonom vsaj drugo mesto in s tem nadaljevanje evropske sezone. "Skupina morda ni tako atraktivna, a je zelo težka. Doma moramo zmagovati," še pravi trener, vesel, da se v ekipo počasi vrača tudi Sasu Salin. "Vsak dan je bolj pripravljen in na vsaki tekmi lahko pričakujemo z večjo minutažo."

Porazi načeli samozavest

Dodatna težava Ljubljančanov bo načeta samozavest po štirih zaporednih porazih. "S tem ne smemo biti obremenjeni. Na vsaki tekmi moramo poskušati zmagati. Je pa za nami težko obdobje in morda je tekma jutri še bolj pomembna, saj bi z zmago dobili tudi energijo za nadaljevanje v ligi Aba."

Recept za igro z Nemci bo agresivna obramba in dober skok. "V napadu se moramo izogniti napakam, igrati bolj sproščeno in poletno na koš. Nikakor pa ne smemo podajati nasprotniku žog v roke. Vsak koš je pomemben, vsaka razlika, ... Na koncu se lahko naredi tudi krog," še pravi trener in dodaja, da se bo razmerje moči dokončno videlo po prvem krogu, nikakor pa si ne želi lanskega začetka, ko so Ljubljančani že na prvi tekmi z Izraelci zapravili uvrstitev med najboljših 16.

"Smo nabrušeni za tekmo z Nemci. Vemo, da igrajo enega najboljših napadov na svetu in res se bomo morali potruditi v obrambi in prekinjati njihove napade ter skušati doseči točke v protinapadih. Mi imamo zelo natrpan urnik in se pripravljamo iz tekme v tekmo ter gremo na zmago," pa pravi ljubljanski košarkar Dino Murić.

Zmage si želijo tudi pri Bambergu

A zmago si želijo tudi v nemškem taboru. Bamberžani so v domačem prvenstvu trenutno drugi za berlinsko Albo in pred prvaki, münchenskim Bayernom, s katerim so v nedeljo dobili medsebojni ligaški dvoboj z 80:63. A solidno so letos nastopali tudi v Evropi, saj je Bamberg v skupini A osvojil drugo mesto za Strasbourgom.

Trener Andrea Trinchieri pred tekmo v Ljubljani pravi: "Razlika med prvim in drugim delom evropskega pokala je ta, da je veliko manj prostora za napake. Če imaš pred sabo 10 tekem, je možnosti za napake in popravne izpite več. V skupini s štirimi ekipami pa je nujno zmagovati doma in skušati dobiti tudi kakšno tekmo v gosteh."

"Če pogledamo le priimke košarkarjev, Olimpija morda ni velika ekipa, a ta ekipa vedno igra do zadnje kaplje krvi. Ljubljančani igrajo zelo trdo, taktično zelo dobro in poznajo prav vse trike. Poznam njihovega trenerja, ki vedno poskrbi, da nasprotnik igra slabo, izidi tekem so vedno nizki. Proti Olimpiji je res težko razviti lasten sistem igre. Posebej doma v Ljubljani so zelo nevarni," je še dejal nemški trener, ki se z veseljem spominja sezone 2005/6, ko je Bamberg z Olimpijo dobil oba medsebojna dvoboja, a so se sestave ekip od takrat seveda spremenile.