Poleg Jamesa se je razigral tudi Chris Bosh, ki je dodal 21 točk. Na drugi strani so Cleveland Cavaliers igrali brez poškodovanega zvezdnika all-star tekme Kyrieja Irvinga, prav tako je manjkal Luol Deng, s čimer je bil z 22 točkami prvi strelec domačih Jarett Jack. Miami je odsotnost nekaterih igralcev Clevelanda znal izkoristiti, znova pa je odsotnost Wada izkoristil James, tako kot že 3. marca, ko je zbral kar 61 točk proti Charlottu.

»Ne vem, kar nekako padem noter. Ko sem začel tekmo, se mi je celo zdelo, da bom zbral 50 ali 60 točk, no potem sem se umiril,« je dejal James, ki je v prvi četrtini zadel 10 od 11 metov in vknjižil pet trojk. Po prvi četrtini je bilo namreč 25 točk za Jamesa, 25 za Cleveland.

Kar tri tekme so se sinoči končale po podaljških. Atlanta Hawks so s 118:113 premagali Toronto Raptors, Portland Trail Blazers so bili s 120:115 boljši od Milwaukee Bucks, Sacramento Kings pa so Washington Wizards premagali s 117:111. Golden State Warriors so v rednem delu Orlando Magic ugnali s 103:89.

Slovenska predstavnika v ligi NBA Goran Dragić in Beno Udrih sta s svojimi ekipami tokrat počivala, Dragić bo s Phoenixom drevi gostil Orlando, Udrih pa z Memphisom moštvo Utaha.