Košarkarska zveza Slovenije je pred dnevi razkrila datum začetka priprav (19.7.) ter termine pripravljalnih tekem slovenske reprezentance pred eurobasketom. Podrobnejši plan celotnega pripravljalnega obdobja je dobilo tudi 34 igralcev, ki jih je selektor Božidar Maljković uvrstil na širši seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu. O imenih teh igralcev direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo pred dnevi ni želel govoriti, saj naj bi na to temo čez nekaj dni na novinarski konferenci spregovoril selektor, a nekaj je že jasno - na seznamu kandidatov je ponovno Sani Bečirović, na katerega je Maljković do sedaj redno »pozabljal«.

Zaradi nenajboljše preteklosti s selektorjem je prejet plan priprav Bečirovića presenetil, kar je potrdil v izjavi za Siol. »Dobil sem koledar priprav, nad čimer sem tako kot vi presenečen, a o tem sedaj nima smisla razlagati prek medijev. Najprej se bo treba usesti z vodilnimi ljudmi KZS in razčistiti določene stvari. Nikoli nisem zavrnil igranja za Slovenijo in še vedno stojim za tem načelom. Stvari so zdaj drugačne kot pred letom dni. Vsi vemo, kako je bilo in kaj se je dogajalo ter kakšne izjave so letele na račun moje družine. Usedel se bom z Iztokom Remsom, Matejem Avanzom in verjetno tudi selektorjem ter se bomo o vsem konkretno pogovorili,« pravi Bečirović.

Spomnimo, Bečirović je za Slovenijo nazadnje igral na svetovnem prvenstvu leta 2010, odkar pa je ob koncu tistega leta vodenje članske izbrane vrste prevzel Maljković, ga ni bilo več na seznamu reprezentantov. Srbski strokovnjak je to obrazložil z besedami, da Sanijevo zdravstveno stanje igralcu več ne dopušča težkih treningov in napornega ritma velikih tekmovanj, Bečirovič pa je kaj takega odločno zanikal.

Maljković je pred eurobasketom, ki ga bo od 4. do 22. septembra gostila Slovenija, sedaj očitno pripravljen pozabiti na pretekle nesporazume in bo priložnost ponudil vsem najboljšim slovenskim košarkarjem, ki mu bodo pripravljeni pomagati v lovu na tako želeno medaljo.