Rezultati popoldanskih tekem drugega kroga:

Nemčija - Belgija 73:77 - po podaljšku

BiH - Srbija 67:77

Poljska - Češka 68:69

Italija - Turčija 90:75

Tudi drugi dan so gledalci v skupini A, ki jo gosti Hala Tivoli, videli podaljšek. Tokrat sta dodatnih pet minut igrali reprezentanci Nemčije in Belgije, zmage pa so se naposled veselili slednji, ki so bili sicer že v rednem delu bližje zmagi, saj so ves čas vodili, tudi z razliko višjo od 10 točk, na koncu 40. minute pa so Nemci s trojko izsili podaljšek, v katerem pa jim je zmanjkalo moči za popoln preobrat.

V belgijski reprezentanci je Sacha Massot 15 točkam dodal še osem skokov, toliko točk je prispeval tudi Jonathan Tabu. V nemški ekipi je bil s 24 točkami najbolj učinkovit Robin Benzing. Drevi bo na sporedu še dvoboj med Francijo in Veliko Britanijo, na današnji prvi tekmi skupine A pa je Ukrajina premagala Izrael s 74:67.

Srbi zmagali brez težav, pred tekmo pretep navijačev

V skupini B so Srbi brez večjih težav ugnali Bosance, saj so celo tekmo vodili z dokaj veliko razliko. Za zmagovalce je Stefan Marković dosegel 15 točk in 7 skokov, Nemanja Nedović pa je dobro popolnil svojo statistiko z 11 točkami, 4 skoki in 6 podajami. V reprezentanci BiH je bil najboljši Nihad Đedović s 17 točkami, 7 skoki in 5 podajami, Mirza Teletović pa je dosegel 16 točk in 5 skokov.

Na Jesenicah pa je preskočilo tudi nekaj iskric, saj sta se uro pred tekmo stepli navijaški skupini omenjenih ekip. Povod za nasilje je bilo neprimerno skandiranje srbskih navijačev.

Do incidenta je prišlo, ker so nekateri srbski navijači skandirali »Nož, žica, Srebrenica!«, kar je vznemirilo skupino bosanskih navijačev.

Kot je povedal tiskovni predstavnik policijske uprave Kranj Bojan Kos, so policisti nemudoma posredovali in preprečili hujše izgrede. Poškodovanih ni bilo.

Triintridesetletnega navijača BiH, ki je tuje navijače napeljeval k nasilju, so policisti pridržali in mu izdali globo v višini 250,38 evra ter proti njemu podali kazenski predlog.

Čehi s trojko do srečne zmage

Čehi so včeraj po napeti končnici izgubili, danes pa so po novem dramatičnem zaključku zabeležili zmago. Čeprav jim je po prvi četrtini slabo kazalo, pa so na koncu le slavili. Zmago jim je priigral Luboš Barton, ki je zadel met za tri točke štiri sekunde pred koncem tekme.

Poljski košarkarji so po uvodnih minutah, ko sta moštvi izmenično dosegali točke, napravili delni izid 10:0 in prvič na tekmi prišli do nekoliko višje prednosti (19:9). Razliko so v zaključku prve četrtine še povišali, dobili so jo s 25:12. Po 29:15 so Čehi dosegli šest zaporednih točk, a se Poljaki niso dali. Dve minuti in 38 sekund pred koncem prvega polčasa so se Čehi približali na sedem točk zaostanka (29:36), v nadaljevanju pa so prišli še bližje. Odbito žogo je z zabijanjem v zadnji sekundi druge četrtine v koš pospravil Jan Vesely in svoje moštvo približal Poljski na štiri točke zaostanka (34:38).

Košarkarji Češke so po dobrih treh minutah tretje četrtine izenačili na 40:40, poljski tekmeci pa z agresivno obrambo niso prepustili vodstva. Dve minuti in pol pred koncem predzadnje četrtine je zadel Tomaš Satoransky in Češka je bila v vodstvu (46:45), prednosti ene točke pa do konca četrtine niso več zapravili. Čehi so v nadaljevanju izkoriščali ponujene priložnosti, po dobrih štirih minutah četrte četrtine pa vodili z 58:53. Ob glasnem navijanju skupine poljskih navijačev, so njihovi igralci prišli do delnega izida 13:0 in vodstva z 66:58. V zadnjih sekundah so se Čehi znova približali (66:67), štiri sekunde pred iztekom igralnega časa pa je za tri točke zadel Luboš Barton in Čehom priigral prvo zmago na prvenstvu.

Italijani znova navdušili, turki pa razočarali

V Kopru je Italija znova navdušila svoje številne navijače. Po včerajšnji zmagi proti Rusom, so danes ugnali še Turčijo in so si z uspehom na široko odprli vrata v drugi del prvenstva.

Italijani so pred tri tisoč navijači vodili celo tekmo, izgubili pa so le zadnjo četrtino, ko je bila tekma že odločena. Blestela sta Pietro Aradori (23 točk) in Alessandro Gentile (20 točk), svoj delež pa je s 14 točkami in 10 skoki dodal tudi Nicolo Melli. Pri znova nerazpoloženih Turkih sta 12 točk dosegla Hidayet Türkoglu in Omer Ašik, 11 pa sta jih dodala Serhat Cetin in Ersan Iljašova.

Poročila s prvih današnjih tekem preberite TUKAJ.