Po tekmi so sicer za MVP izbrali Fragiskosa Alvertisa, ki pa je večino od svojih šestih "ubijalskih" trojk dosegel po briljantnih Bodiroginih podajah. Novomeščani so s porazom zapustili letošnjo suproligo FIBA, Atenci pa se uvrstili v četrtfinale, kjer jih čaka zmagovalec dvoboja Iraklis - Alba. Ne dvomimo, da se bodo uvrstili na Final four. Krki ostaja za uteho, da so se ob slovesu od Evrope predstavili v lepi luči. Z borbeno igro so Panathinaikos tri četrtine tekme mučili, toda izkušeni gostje so zadnjih deset minut z rutinsko igro preobrnili v svojo korist. Še enkrat se je pokazalo, da slovenski prvaki nimajo dovolj kakovostnih košarkarjev. V začetno peterko Anzulović, Grum, Davison, Dončić, Courtney se je enakovredno lahko vključil le Drobnjak. Petrov igra katastrofalno slabo in je ob njegovem vstopu igra domačih zelo padla, drugih (Arapović, Jevtović...) pa trener Aleš Pipan ni poslal na parket. Njegov kolega Željko Obradović je menjal pogosteje, kar pa mu ni predstavljalo posebnega problema ob kopici zvezdnikov, ki jih ima v moštvu. "Pričakoval sem, da bo Krka doma igrala mnogo bolje kot v Atenah in to se je tudi zgodilo. Oboji smo odigrali lepo tekmo. Domače so nosili odlični navijači. V tej dvorani je fenomenalno igrati in takega vzdušja niti nismo navajeni, ker v našo dvorano za 20.000 ljudi pride kvečjemo nekaj tisoč gledalcev. Alešu Pipanu želim veliko uspeha v slovenskem prvenstvu, mojim igralcem pa čestitam za lepo zmago," je povedal Obradović na tiskovni konferenci, vse skupaj v precej daljši obliki ponovil še skupini grških novinarjev, nato pa padel v objem prijatelju Petru Vilfanu, s katerim sta nekdaj igrala v Partizanu.

Ostrostrelec Panathinaikosa Fragiskos Alvertis se je novinarjem najprej opravičil za zamudo, ki jo je povzročila gneča v vrsti za prho, potem pa je dejal: "Čestitam navijačem za imenitno vzdušje. Sanje vsake ekipe so imeti take "fane"." Besedo je prevzel novomeški trener Aleš Pipan : "Čestitam Panathinaikosu. Menim, da smo se dostojno poslovili. Igrali smo povsem drugače kot v Atenah, a nam je žal proti koncu tekme začelo zmanjkovati koncentracije. Pozabili smo na Alvertisa, ki nas je prerešetal s trojkami. Panathinaikos je preveč izkušena ekipa, zato vsako tako napako takoj kaznuje. Mislim, da vseeno nismo razočarali." Tudi Samo Grum je bil razpoložen za čestitke: "Čestitam Grkom za vstop v četrtfinale. Naše moštvo ima premalo izkušenj. Že naslednje leto bo bolje, če bomo igrali v katerem izmed evropskih pokalov."

Željko Rebrača je na hodniku razložil, da je 90 odstotkov možnosti za njegov jesenski odhod v Vancouver, Nemec Michael Koch je soigralca, Italijana Nanda Gentileja , zbadal, če si je dobro ogledal Krkine plesalke, otroci pred dvorano pa so navdušeno zbirali avtograme ter tako zaokrožili prijeten košarkarski večer v Novem mestu.