Sinoči sta bili na sporedu še dve srečanji; Boston Celtics je po podaljšku premagal New York in tako znižal zaostanek na 3:1, Golden State pa je v seriji z Denverjem povedel s 3:1.

Miami je do četrte zmage proti Milwaukeeju prišel brez Dwyanea Wadea, ki ima težave s kolenom, a z vsestranskim LeBronom Jamesom, ki je dosegel 30 točk, 8 skokov in 7 podaj. Odličen je bil tudi veteran Ray Allen s 16 točkami, od tega štirimi trojkami. Končni rezultat je bil 88:77.

San Antonio je štiri dvoboje z Los Angelesom dobil s 75 točkami prednosti. Zmagovalec četrte tekme ni bil niti za trenutek vprašljiv (103:82), saj Lakers brez Kobeja Bryanta in Steva Nasha niso bili enakovreden tekmec, še posebej, ko je bil v prvem polčasu zaradi dveh tehničnih napak izključen Dwight Howard.

Boston Celtics so se izognili "metli", saj so četrto tekmo pred domačimi gledalci dobili po podaljšku. Na začetku drugega polčasa so sicer imeli že dvajset točk prednosti, a New York se je vrnil v igro in dve minuti pred koncem celo povedel. Kevin Garnett je zadel za izenačenje, ključno vlogo v podaljšku pa je odigral Jason Terry, ki je takrat dosegel devet od svojih 18 točk. Paul Pierce (29) in Jeff Green (26) sta bila najučinkovitejša pri Bostonu, Carmelo Anthony (36) in Raymond Felton (27) pa pri New Yorku.

Golden State Warriors je le še zmago oddaljen od drugega kroga in dvoboja s San Antoniom. Odlično je igral Stephen Curry, ki je dosegel 31 točk, 22 jih je za zmagovalce prispeval še Jarrett Jack. Na drugi strani sta jih največ zbrala Ty Lawson (26) in Andre Iguodala (19).