Odločilni koš za zmago oziroma vodstvo na tekmi je dosegel Chris Bosh, ki je 1:18 minute pred koncem tekme po podaji Jamesa zadel trojko. Bosh je skupno k zmagi prispeval 18 točk. James je na drugi tekmi finala le tri dni za tem, ko so ga na uvodni tekmi dajali krči, odigral več kot 37 minut, iz igre je zadel 14 metov od 22 poskusov.

"Verjamem, da nekdo zgoraj pazi name. Jaz pa si le prizadevam, da skupaj s soigralci pridemo v položaj, da lahko zmagamo," je po tekmi dejal kralj James, kot zvezdnika Miamija kličejo košarkarski občudovalci.

Dwyane Wade in Rashard Lewis sta za dvakratne branilce naslova v ponovitvi lanskega finala, prvi, odkar so Chicago Bulls premagali Utah Jazz v letih 1997 in 1998, vsak prispevala po 14 točk.

Francoz Tony Parker je za San Antonio v dvorani AT&T, v kateri je na uvodni tekmi odpovedala klima in so morali igrati pri 30 stopinjah Celzija, tokrat pa je bilo prijetnih 21, dosegel 21 točk, Argentinec Manu Ginobili jih je dodal 19, Tim Duncan pa 18 in 15 skokov.

"LeBron je bil danes odličen z žogo in mi bi morali biti odlični v obrambi, pa nismo bili. Nismo znali izkoristiti naših priložnosti, kar se nam je maščevalo. Delali smo slabe odločitve," je po tekmi dejal trener San Antonia, Gregg Popovich.

Tretja tekma bo v torek zvečer po lokalnem času na Floridi.