Ključni mož za zmago grizlijev je bil Zach Randolph, ki je dosegel 27 točk in 11 skokov, njegov soigralec Marc Gasol, najboljši obrambni igralec lige NBA, pa je prispeval 16 točk in osem skokov. Učinkovita sta bila tudi Tony Allen in Quincy Pondexter s 13 točkami, oba pa sta tekmo začela na klopi.

"Morali smo odpraviti nekaj naših napak iz začetka serije. Ne smemo pustiti njihovim igralcem s klopi, da pridejo in nas premagajo. Intenzivno smo igrali v obrambi in veseli smo zmage," je po tekmi dejal Pondexter.

Na drugi strani je bil še najbolj razpoložen Blake Griffin s 16 točkami, Chauncey Billups jih je dodal 11.

Vročica je proti Milwaukeeju slavila še tretjič zapored in je tik pred napredovanjem. Prvi zvezdnik Miamija LeBron James se je ustavil pri 22 točkah, Ray Allen pa je dosegel še točko več. Slednji se je na tej tekmi vpisal v zgodovino lige NBA. Sedemintridesetletnik je dosegel pet trojk, v končnicah pa je skupaj zadel 322 trojk. Pred njim je rekord držal Reggie Miller s 320 zadetimi meti za tri točke.

V Chicagu so biki uspeli premagati Brooklyn in zdaj vodijo z 2:1 v zmagah. Carlos Boozer je za domače dosegel 22 točk in 16 skokov, Loul Deng pa je k zmagi prispeval 21 točk in deset skokov. Nets so zaostajali tudi za 17 točk, a so štiri sekunde pred koncem tekme uspeli znižati zaostanek na tri točke, kaj več pa jim tokrat ni uspelo. Za podaljšek je poskušal zadeti C. J. Watston, a ni bil uspešen. Pri Brookylnu je bil najučinkovitejši Brook Lopez s 22 točkami.