Junak Miamija je bil Chris Bosh, ki je dosegel 23 točk, vključno s trojko slabi dve sekundi pred koncem za končni izid tekme. Ob njem so rahlo poškodovana zvezdnika nadomestili še Ray Allen (14 točk), Norris Cole (13) in Mike Miller (12).

Na novinarski konferenci po tekmi je moral trener Miamija Erik Spoelstra najprej odgovoriti na vprašanje, ali je Jamesa in Wadeja pustil na klopi kot odgovor trenerju San Antiona Greggu Popovichu, ki je nekaj podobnega storil novembra, ko je pred dvobojem z Miamijam nepričakovano posadil na klop svoje glavne adute Tonyja Parkerja, Manuja Ginobilija, Tima Duncana in Dannyja Greena. Klub je bil za to potezo kaznovan z 250.000 dolarji.

"Razumem vas, da vlečete vzporednice s tistim dogodkom, vendar ne. Tokrat je šlo za nezgodo," je dejal Spoelstra, ki je svojo odločitev pred tekmo zapisal kar na Twitter in s tem še poglobil dvom o resničnosti trditve.

LeBron James je tekmo izpustil zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na tekmi proti New Orleansu, Dwyane Wade pa si je poškodoval gleženj na srečanju s Chicagom.

Tudi San Antonio ni bil popoln. Ginobili je manjkal zaradi poškodbe stegenske mišice, zaradi katere bo verjetno moral izpustiti začetek končnice.

Na ostalih prizoriščih je New York premagal Boston s 108:89, Washington je bil boljši od Toronta (109:92), New Orleans od Clevelanda (112:92), Chicago pa je proti Detroitu (95:94) zabeležil osemnajsto zaporedno zmago.