Skoraj dva tedna sta že minila, odkar vas je prevzel Memi Bečirović. Ste se že navadili na njegov način dela?

Ker od njegovega prihoda ni minilo še posebno veliko časa, se v bistvu še privajamo. A smo vsi profesionalci in delamo kar se da trdo, da bi to obdobje prilagajanja minilo čim hitreje. Za zdaj gre vse po načrtih. Memi je izkušen trener in natančno ve, kako se tem stvarem streže. Nekaj novih akcij v napadu smo osvojili, tudi v obrambi veljajo manjši novi dogovori.

Odnosi med igralci in nekdanjim trenerjem niso bili najboljši. Klima je zagotovo zdaj prijetnejša kot pod Alešem Pipanom?

Klima je boljša po zmagah. Po porazu v polfinalu pokala proti Zlatorogu smo bili na dnu. Takrat je bilo vzdušje res klavrno. Na srečo smo nato proti MZT prišli do uspeha, kar nam je znova dvignilo samozavest. Vzdušje v garderobi pa je bilo vedno dobro, saj se igralci med seboj odlično razumemo.

Ste bili kaj presenečeni, ko je Pipan dobil odpoved?

Na neki način smo kar pričakovali, da se lahko kaj takega dogodi. Od Olimpije se vedno pričakuje, da bo prva in da dosega odlične rezultate. Poraz proti Zlatorogu v polfinalu je bil šok za vse. Potem smo zasledili v medijih, da se morda pripravlja menjava, kar se je še pred prvim treningom po pokalnem tekmovanju potrdilo.

Omenili ste tekmo proti MZT in pomembnost zmage. Koliko je bilo dodatne motivacije zaradi dejstva, da ste nemudoma igrali proti nekdanjemu trenerju?

Bili smo zares močno motivirani. Verjetno nihče od igralcev in strokovnega štaba v karieri še ni bil v takem položaju. Pipan je nemudoma po odhodu iz Olimpije prevzel MZT in se pomeril proti nam. Tekma je bila zato še toliko težja in na neki način celo čudna. Ker smo se želeli pobrati po šoku v pokalu, smo po pogovoru v garderobi k tekmi pristopili izredno agresivno in z veliko energije. Na koncu se je vse skupaj pozitivno razpletlo.

Tri kroge pred koncem lige ABA teoretično še lahko prehitite Cedevito na četrtem mestu. Verjamete v čudež?

Zavedamo se, da neki računi še obstajajo. Toda s tem se ne obremenjujemo. Osredotočeni smo na našo igro, zato je prvi cilj, da preostale tri tekme dobimo. S tem bi si zagotovili nastopanje v evropskem pokalu v prihodnji sezoni. Če se bo pa ob tem zgodilo še kaj več, da bo Cedevita izgubila dva od preostalih treh obračunov, pa toliko bolje. A na to ne moremo vplivati.

Koliko vam bodo v zaključku sezone prišle prav izkušnje Gorana Jagodnika?

Vemo, kakšno kariero ima za seboj Jagodnik. Igral je za odlične klube, imel povsod vodilno vlogo in bil navsezadnje v času pri Olimpiji tudi kapetan. Jagi nam lahko prinese ogromno. Dal nam bo neko širino in z odličnim metom od daleč odpiral prostor. Njegove izkušnje nam bodo zagotovo prišle zelo prav. Njegovega prihoda pa sem vesel tudi zato, ker se lahko od njega še ogromno naučim. Že v preteklosti je znal držati skupaj slačilnico in to se bo od njega pričakovalo tudi tokrat. Prihod Jagodnika je za Olimpijo velika stvar in prepričan sem, da bomo z njim lažje prišli do naslova državnega prvaka.

S Szolnokim ste trikrat v letošnji sezoni že igrali in prav vsakokrat zmagali. Kako se še četrtič lotiti Madžarov?

Ravno to, kar ste omenili, bo posebna past. Dobro se spominjamo gostujoče tekme v evropskem pokalu, ko smo zmago izvlekli šele v zaključku. Szolnoki bo gotovo želel vsaj enkrat priti do uspeha proti nam, hkrati pa nas omenjene tri zmage ne smejo zavesti. Čaka nas težka tekma, zato kakršnega koli podcenjevanja ne sme biti. Vemo, kako pomembna bi bila zmaga, zato bomo naredili vse, da se v Ljubljano vrnemo z dvema točkama.

Pari 24. kroga lige ABA, danes ob 17. uri: Cibona – Igokea, ob 19. uri: Szolnoki – Olimpija, ob 21. uri: Budućnost – Krka, jutri ob 19. uri: Zadar – Cedevita, Crvena zvezda – Metalac, ponedeljek ob 18. uri: Levski – MZT, ob 20.30: Mega Leks – Cedevita.