Pri zmagovalcih je bil sicer z 20 točkami najučinkovitejši Mike Conley, ki je dosegel tudi pet točk v podaljšku, pri poražencih pa sta po 30 točk zbrala Kevin Durant in Russell Westbrook. Če so imeli domači izdatno pomoč igralcev s klopi, pa so povsem odpovedali rezervisti gostov, ki so dosegli skupaj zgolj devet točk. Na drugi strani so jih Udrih in druščina 34.

Kljub temu je tekmo odločil šele podaljšek, saj so domači predvsem v zadnji četrtini zapravili vodstvo 17 točk. Tekmo je sicer dokončno odločil Courtney Lee, ki je v zadnje 10,9 sekunde zadel tri od štirih prostih metov.

"Seveda smo zadovoljni z zmago, ne pa toliko s tem, kako smo igrali v zadnji četrtini. Vedeli smo, da bodo tekmeci pritisnili in se bodo borili, saj je to vendarle končnica. Tudi v prihodnje ne bodo popuščali, ne nazadnje imajo v svojih vrstah dva izmed najboljših igralcev v ligi," je po tekmi povedal Conley.

Omenjena "najboljša košarkarja v ligi" sta tokrat resda dosegla po 30 točk, a z izrazito slabim metom. Durant je zgrešil vseh osem metov za tri točke, iz igre pa metal 10:27, Westbrook pa je metal 9:26. Slednji je po neumnem prekršku Tonyja Allena v enem napadu dosegel štiri točke, in sicer 26,6 sekunde pred koncem rednega dela, kar je pravzaprav botrovalo podaljšku. Naslednja tekma bo v noči na nedeljo v Memphisu.

V zahodni konferenci je bil na sporedu še obračun Golden Stata in Los Angeles Clippers. Zmagali so slednji z 98:96 in povedli z 2:1 v zmagah. Pri gostih sta prednjačila Blake Griffin z 32 točkami in DeAndre Jordan s 14 točkami in 22 skoki.

Prav ta dvojec je prevladoval pod košema in bil najbolj zaslužen, da so gosti prišli do vodstva s 18 točkami v tretji četrtini. To so sicer zapravili v zadnji četrtini, a se na koncu vseeno veselili, ko je Stephen Curry v zadnjem napadu domačih zgrešil met za zmago. Tekmo je sicer končal s 16 točkami in 15 podajami.

V vzhodni konferenci pa sta tretjo tekmo igrali Atlanta in Indiana, boljša je bila prva, ki je zmagala z 98:85 in v zmagah povedla z 2:1. Ne le da so bili pri Indiani, prvi nosilki vzhoda, razočarani. Domači navijači so malce soli na njihove rane posuli še z vzklili "Overrated!" ali po slovensko "precenjeni". Pri gostiteljih je bil z 22 točkami in 10 podajami najbolj razpoložen Jeff Teague, pri gostih pa Lance Stephenson z 21 točkami in 13 skoki.